xyz.adomain.com alt alan adının bdomain.com'u point etmesi nasıl mümkün oluyor? xyz.adomain.com subdomaini oluşturup bdomain.com değerli CNAME kaydı oluşturuldu ama Plesk giriş sayfası görünüyor. bdomain.com üzerinde bir işlem yapmak mı gerekiyor, yoksa işlemi baştan yanlış mı yaptık?




 

Domain panelinde Domain ya da Subdomain ayarlarında name server tanımlama yerine 'redirect' vardır. Direkt onla yönlendirme yapılabiliyor.

himmet dayi

@himmet dayi istediğim yönlendirme değil de point etme dedikleri şey. yani adres satırı değişmesin istiyorum.

ensar

CNAME kaydi olusturman dogru. DNS propagate etmiyor olabilir mi? Biraz bekleyince duzelecek bir sey olabilir. CNAME hanesine tam olarak ne yaziyorsun? bazi yerlerde sona bir . eklemen gerekiyor. basinda http falan da olmamali.

yani su sekilde:

bdomain.com.

bdomain.com'a girdiginde calistigini varsayiyorum normal. plesk nereden cikiyor? bdomain.com'da plesk var mi?

bdomain.com uzerindeki herhangi bir yazilim (reverse proxy veya server kodu vs.) kullanilan domainin bdomain.com oldugunu varsayiyor da olabilir. xyz.adomain.com gorunce host olarak afalliyor olabilir.

robokot

nginx falan kullaniyorsan belki server ayarlarindan o server name'i guncellemedigin icin plesk sayfasi aciliyor olabilir.

eksi sozlukte eksiyen adam

@robokot: DNS leri kontrol ettim işle dün yapılmıştı zaten ve CNAME kaydı bdomain.com'u gösteriyor. zaten domain Natro'daydı desteğe yazdım onlar güncelledi, sanmıyorum orada bir problem olsun. bdomain.com ise IHS üzerinde, IHS destekle uzun uzun yazıştık, en son bu mümkün değil dedi :)

@esea bilemiyorum ki, işte nasıl güncelleyeceğim, sormak istediğim de buydu zaten :)

ensar

iframe tekniği işinize yarayabilir.

xyz.adomain.com da aşağıdaki gibi bir index.html dosyası oluşturun.

blog.uzmantescil.com.tr

faithless
1

mobil görünümden çık