Not: ıslaklıkta bir sorun yok, kondom kullanılmıyor.

erkek temiz mi? erkekten kapilan bir sey de olabilir. kadin florasini bozan bir suru sey erkekte belirti vermiyor. mesela mantar oldugu zaman gerekli tedaviyi hem erkegin hem kadinin uygulamasi gerekiyor.


@robokot
İdrar testinde temiz çıktı fakat kişisel bakım eh işte. Çok özenli değil


anladim. yani neden oldugunu anca kisinin jinekologu tespit etmeye calisabilir. bazi kadinlarda kronik mantar sorunu olabiliyor hic bir sey olmasina gerek yok vs. fazla iliski sonrasi tahris / mikro yirtiklar bir suru kiside oluyor, ille bir dengeler bozulacak anlamina gelmiyor. tam sebebini bulmasi ve kontrol altina almasi biraz zaman alabilen meseleler bunlar. doktora bir kac git gel gerekebilir yani.


Kadın kişisi nişasta ve karbonhidrat tüketimini minimuma indirsin. Junk food tüketmesin. Probiyotik açısından kefir ve ev yoğurdu tüketsin. Özellikle vajinadaki flora ile ilgili probiyotik takviyeleri var eczanelerde, onları araştırsın. Sentetik iç çamaşırı kullanmasın. Mevcut pamuklu iç çamaşırlarını yüksek derecede topluca yıkayıp, ağlarını ütüledikten sonra kullanmaya başlasın. Bir süre dar tayt, pantolon vesaire giymesin.
edit: şekerli ürünleri de mümkün mertebe azaltsın.


@Phoebe +1 bana da doktor mantarın var diyince inanamadım. o kadar çok titizim ki. günde üç defa iç çamaşırı değiştirdiğim bile oluyor. bana karbonhidratı azalt dedi tabi azaltabildim mi hayır maalesef


buna balayı hastalığı denir.
florası bozuluyor rahmin.
suçluluk duygusu var mı?


@janderzel
Balayı sistiti başka bildiğim kadarıyla. İdrar yolu enfeksiyonu yok.


ben sistitten bahsetmiyorum zaten. atıl kalmış vajinanın fazla hareket neticesinde florasının bozulmasından bahsediyorum.
ama temeldeki runahi nedene de bakmanızı öneririm.
sevgiyle
