bizimkilerden çok duyardım.hâlâ da söylerler.yok köyde herkesin kılığına giren bir varlık varmış, yok yengem evde tek başınayken 2/3 kez cin gördüğü için bayılmış falan filan.geçenlerde de bizim peder ıssız bir köyde böyle tuhaf varlıklar gördüğünü ve koskoca kamyonetin geri geri gittiğini söyledi...bunların bilimsel açıklaması var mıdır?




 

hepsinin altında mantıklı bir açıklama vardır. mesela yengenizin bir hastalığı vardır bu yüzden halüsinasyon görüp bayılıyordur. babanızın o gece kafası güzeldir. köyde kılıktan kılığa giren yaratık çocukları korkutmak için uydurulmuş bir hikayedir

huleyn

koskoca kamyonetin geri geri gitmesi trafikte benim de sıkça gördüğüm ve altıma sıçırtan bi hadise evet..

evandro

görmeden inanmam. uykuyla ile uyanıklıklık halinde olabiliyo. gece olmasının sebebide göz yanılması. gündüz böyle şeyleri görem hiç duymadım.

sanzatu

henüz görmedim. gördüğüm an tanrıya inanmaya başlayacağım.

ency

bilim sonsuz bir yolculuk biliyosun.

dolayisiyla henuz ulasamadigi yerler var.

bilim aciklayamiyor diye, "o yerler yok" mu diyecegiz yani?

hayir, sadece "henuz oraya gelemedik" diyecegiz.

ABD'de cozulemeyen cinayetler veya, kayiplarin bulunmasi icin medyumlardan yardim isteniyor. Medyum bi yer tarif ediyor mesela, dedektifler, elleriyle koymus gibi gidip kayip kisinin cesedini buluyolar orada. Bilimsel aciklamasi var mi? Yok. Oluyo mu? Oluyo. Tespitli, ispatli, delilli mi? Evet.

E ne yapacan? "Bunlar hurafe, sacmalamayin, Turk gordugune inanir" mi diyecen?

compadrito

www.radikal.com.tr
olur oyle seyler ama hepsinin bilimsel aciklamasi vardir yeter ki inanin :)

bir varmis bir yokmus

bulunduğumuz dünyanın bazı kuralları var. bahsettiğin bu varlıklar da bu kurallara uygun hareket etmek zorunda doğal olarak.
mesela senin gözlerin belli tayfları algılayabilir sadece, kulakların anca belli frekanslara hassastır. yani görmediğimiz, duymadığımız çok şeyin varlığını keşfediyoruz.
yapılan deneylerde kulaklarımızla duyamadığımız bazı frekansların insanda huzursuzluk, başka bişilerin varlığı gibi hisler uyandırdığı, hatta sanrılara neden olduğu kanıtlanmıştır örneğin. özellikle karanlık, algıya aç insan beynine halüsinasyon da gördürür, bunu da izolasyon deneyleri ile kanıtlıyorlar.
ayrıca günümüzde ses, koku, görüntü bombardımanı altına yaşıyoruz. şehirlerde 90 desibelden aşağı kalmıyor hiç bir yer.
burnunun ucunu da göremezsin ama orada olduğunu bilirsin.
bilimsel açıklamalar bir noktaya kadar...
mantıklı açıklaması olmayan/bulunamayan çok durum sayabilirim burada.
aklıma gelen en basit örnek:
en.wikipedia.org

ayrıca iyi sıhhatte olsunlar arada bir gelip bana da bakıp gidiyor. çok takmıyorum doğrusu. kendi uydurmamdır herhalde diyerek. değilse bile, dertleri ne ise cevabı bende değil.

kediebesi

küçükken büyükleri anlata anlata kafalarına yer ettiriyor onlarda büyüyünce zihinlerinde canlandırıp inanıyorlar.

seyduna6687
1

mobil görünümden çık