Merhaba,

Mutfağa klima taktırmayı planlıyoruz. Mutfağa takılan klima işe yarar mı? Yemek pişmesine vs etki eder mi? Samsung'un wind-free modelleri varmış onlara mı yönelmek gerek? Yaklaşık 7-8 metrekare mutfak için 9000 BTU yeter diye düşünüyorum, önereceğiniz model var mı?


 

Hangi markaya baksam servisi kötülenmiş.

edaddy

söz ettiğiniz kapasite7-8 m2 kare için yeterli olabilir ancak. mutfakta olacak diyorsunuz.

bu noktada bir çok ısı yayan kaynak var. ocaklar, fırın. bunların yaydığı ısıyı watt cinsinden formülünüze ekleyip hesabı o şekilde yapmak gerek diye düşünüyorum.

mutfakta tv varsa o da bir ısı kaynağı.

ortamda bulunacak kişi sayısı, camların büyüklüğü, hangi cephe olduğu, vs. detaylı olarak hesaplamazsanız alacağınız klimanının performasından memnun kalmadığınız gibi boşuna çalıştırmış gibi olacaksınız.

oturup hesaplamadım ama 7-8 m2 bir oda için söz ettiğiniz değer kurtarabilir fakat mutfak için aynı şeyi söyleyemem. (eğer rahat rahat oturmak istiyorum diyorsanız)

siz tüm söz ettiğim faktörlerin ortama yaydığı ısıları watt cinsinden araştırın. hesabınızı ona göre yapın.

draconas

mutfakta klima verimli olmayabilir. 7 8 metrekareye 9bin btu yeter.

mikahakkinen

Bizimki tam ocağın karşısındaki duvarda olduğundan yemek pişmesine engel oluyor. Bu yüzden kapatıyoruz. Diğer duvarlarda da olsa etkiler diye düşünüyorum.

pro9it9is9

Wind free annemde var geçen yılalmıştı, servis aa bu model teni, ilk kez monte ediyoruz deyip heyecanla fotoğraflamıştı :) dedik inşallah becermişlerdir ama becermişler, sorun çıkmadı -henüz-
O salonda kullanıyor, yeterli buluyor salonu için ama kaçlık onu hatırlamıyorum.
Güzel cihaz bence bizde toshiba var, ondan da memnunuz ama wind free daha sessiz bence.

somethinginthewayshemoves
1

mobil görünümden çık