1) laptop açıldığında opera tarayıcı otomatik başlasın istiyorum. görev yöneticisi'nbdeki başlangıç kısmında "opera browser asistant" ı etkinleştirdim yine de olmadı. orada opera'yla ilgili başka bir şey yok.

2) laptop'ı kapattığımda açık olan programları gösteriyor ve "yine de devam et" ve "iptal" seçenekleri çıkıyor. otomatik olarak "yine de devam et" olarak ayarlamak mümkün müdür? yani otomatik geçsin orayı ve kendini kapatsın istiyorum.

teşekkürler.

 

1) Windows + R ile çalıştıra gelin. Buraya shell:startup yazın ve onaylayın. Açılan pencereye Opera'nın ya da başlamasını istediğiniz herhangi başka bir programın kısayolunu kopyalayın.

2) Arkaplanda kaydedilmemiş belgesi olan bir yazılım açık ise (örneğin Word'de bir şeyler yazmışsınızdır ama kaydetmemişsinizdir) otomatik olarak bunu geçmenin yolu yok. Eğer kaydedilmemiş belgesi olmayan bir yazılım için bunu söylüyorsa bir süre sonra otomatik olarak kendi kapanır. O uyarının çıkması ilgili yazılımın kapanırken arkaplanda çalıştırdığı bazı hizmetleri durdurmasının zaman alması. Örneğin outlook biraz geç kapanır. Windows da kapanmak için outlook'un kapanmasını bekler ve o uyarıyı verir.

himmet dayi
1

mobil görünümden çık