Öncelikle selamlar. Kurumsal bir firmada çalışmaktayım. Ve bu firma maaşımızı anlaşmalı oldugu ve kendilerinin benim adıma açtıgı Akbank hesabıma yatırmaktalar. Son iki gündür Akbank sayesinde yaşadığım rezilliğin haddi hesabı yok. Aç susuz yollarda perişan kaldım. Bundan önce de ben bu leş bankayla alakalı benzer sorunlar yaşamıştım. Benim yasal olarak maaşımın yatacagı hesabı ve bankayı seçme şansım var mı? Çalıştığım firma bu lavuklarla maaşları bu bankaya yatırma konusunda anlaşmalı ve benim sırtımdan promosyon alıyorlar. Ben bunu da istemiyorum yani maaşım benim seçtiğim bankanın hesabına yatmasını istiyorum. Yasal olarak bunu çalıştığım yere şart koyabilir miyim?
Edit : şimdi bazı arkadaşlar diyecek maaşın yatar yatmaz başka bankaya gönder diye. Maalesef maaşın yattığı gibi banka yine patladı. Fırsatım olmuyor



 

firmalar bankalarla yillik anlasmalar yapiyorlar. o yuzden bu anlasma yapildiysa bireysel olarak baska bir bankadan hizmet alman cok olasi degil. bir cok firma bankaalarin verdigi promosyonu calisanlarina verir ama sizin sirkette verilmiyor galiba.

exlibris

ben para yattığı gibi kendi hesabıma yatırıyorum maaş hesabında 100-200tl kalıyor atm şirketin dibinde olduğu için o da.

argent dawn

Yok

Mcfly

Yani yanlış anlamayın ama şimdi firmanın ne suçu var. Adamlar Akbank’la anlaşma yapmış. Bi uyanık siz misiniz? Garantiye geçtiniz diyelim ya da iş bankasına onlarda da teknik sorunlar olsa onlardan da şikayet edeceksiniz. Sizin sorunumuz fakir olmanız. :)))

naksidil

Aslında yapılabiliyor diye biliyorum. Yani firmalar seni bir bankaya zorlayamaz. IK senden hesap bilgilerini ister başta. Şimdi belli bankayla firma anlaştığı için o bankadan olmasını özelikle isterler. ancak bunun sebebi nema denilen olay ile maaş yatırma işlemlerinin firma açısından daha hızlı ve sistemli olması diye düşünüyorum. Ortada başlı başına nemalanma gibi bir husus var. bazı firmalar bankaların bu yıllık nema ödemelerini en azından bir kısmı da olsa çalışana verirken bazı firmalar çok güzel şekilde iç ediyor.

teletabi

Diğer bankada böyle bir sorun olmayacağının garantisini kim veriyor sana?

Birden fazla banka hesabınız olsun ve paranızı bölüştürün.

synesthesia
1

mobil görünümden çık