Merhaba,

Babam için major depresyon tedavisi konusunda Psikiyatrist/Psikolog arıyoruz. Emekli olduktan sonra eve kapandı, ağlama krizlerine giriyor, dışarı çıkamıyor herkesin ona baktığını düşünüyor, bütün gün uyuyor. Daha önce Dokuz Eylül'de bir süre yatarak tedavi gördü. Şuan öyle bir durumdaki içtiği ilaçlardan sonra kelimelere dili dönmüyor hale geldi. Bazı durumlarda prof,doç vs hocaların daha iyi yaklaşımları olduğunu duyduk ancak bildiğimiz biri yok. Her türlü doktor, akademisyen, psikolog, alternatif tedavi tavsiyelerinize açığım.


 

Psikoloğa değil muhakkak psikiyatra gidin, çok ileri yaşta olmayan ama genç de olmayan bir prof seçin üniversiteden. Özel gidin. Psikolog olmaz şu noktada.

Bir de alternatif tedavi demişsiniz, Barış Muslu'nun neuroformat isimli tekniğini tavsiye ederim. Teknik birçok psikoterapi yöntemlerinin çeşitli fikirlerle bir araya getirilmiş ve zaman içinde rafineleşmiş hali, eft gibi, nlp gibi, hikaye ve yüzleşme teknikleri gibi teknikler kullanılıyor. Bilimselin dışında değil yani. Lütfen onu bir araştırın, instagramda @barismusluofficial ve @neuroformat hesaplarında bulabilirsiniz.

Bir de lütfen taze toprağa bassın olabildiğince sık olacak şekilde. Güneşe çıksın, temiz hava alsın, yürüsün. Şekerli ve unlu gıdadan uzaklaşsın. Bunları kesin ve net yapın lütfen, sıkıntının en az %25'inden sırf bu dediklerimle kurtulur, ki bence bu oran aslında %50.

Bir de üzerine çok fazla gitmeyin, kendi içinde bazı dertleri olabilir, kendisi baş edebilir bence, ama doğaya teması mutlaka sağlayın, güneşle beraber uyanıp gece uykusunu almasını da sağlayın. Çok geçmiş olsun.

1bir1bir1

Uzm. Dr. Serdar Baysal
ben tüm travmalarımı rahatça anlatıyorum bu adama. yaklaşımı nazik ve ustaca. tavsiye ederim.

hasmetizm 2046
1

mobil görünümden çık