selamlar arkadaşlar bir sorum olacak

2 yıllık örgün eğitim bilgisayar programcılığı
4 yıllık iibf açıköğretim mezunu ve kariyerine IT alanında devam etmekte olan birinin bilgisayar ile ilgili bir yüksek lisans programından kabul alma şansı var mıdır dersiniz? nelere odaklanmak gerekli eğer varsa da

 

IT'de hangi alanda çalışıyorsanız ve bu alanda devam etmek istiyorsanız o bölümde yapın derim.

iddaaci

var tabii ki. güzel bir sunumla neden o yüksek lisans bölümünü istediğinizi, ne işinize yarayacağını, neden özellikle o okuldaki bölümü istediğinizi, tez için ne düşündüğünüzü , nasıl hazırlandığınızı vs açıklar, anlatırsanız gayet de şansınız var. e biraz* da alan bilginiz varsa tez yazacağınız konuyla ilgili, oldu bu iş.

*gerçekten biraz. çünkü zaten çok bilseydiniz yükseğe niye gidesiniz dimi.

edit: sunumdan kasıt pp sunumu değil. kendini sunmak, anlatmak. hem mülakatta sorulacak sorulara hem niyet mektubunda bahsettiklerime hazırlanmış olarak cevap vermek.

dnzbrs

Sunumla falan pek alakası yok bunun. Iş alacağın ALES, Dil vs puanlarında ve başvuracağın bölümün kriterlerinde. Bilgisayar ile ya da ona yakın bir dalda lisans falan bitirmediğin için çoğu üninin koyduğu X bölümlerinden mezun olma şartlarını o bitirdiğin bölüm YBS değilse sağlamıyorsun. Bu şartları olmayan ya da olsa bile öyle çok katı olmayan ünileri bulman gerekir.

Onları bulsan bile başvuru için ALES ve YDS puanların yüksek olmalı ki mülakatlara kalabilesin. Mülakatlar da öyle PowerPoint ile sunum yapabileceğin şekilde değil. Bölümle ilgili sınavlar şeklinde oluyor. Öyle sadece tez yazacağın alanla ilgili bilgi yeterli değil. Madem yüksek lisans yapacaksın o zaman lisans bilgilerinin yeterli olduğunu göstermen gerekiyor.

Durum en son TEZLI yüksek lisans için bu şekildeydi sürekli bişeyler değiştirdikleri için belki benim dediğim bazı şeyler geçerliliğini yitirmiştir ancak hepsinin geçerliliğini yitirdiğini sanmıyorum. Tabii özellerde veya tezsizlerde iş başka olabilir.

j r r tolkien hayrani
1

mobil görünümden çık