Selamlar
Aşı durumlarından önce yavaş yavaş çocuk düşünmeye başlayalım diyorduk. Ama şimdi hem ben hem eşim 1. Doz aşılarımızı olduk. Doktoruma sorduğumda 2.dozdan 3 hafta sonra gebelik planlamaya başlayın dedi. Ancak internetten denk geldiğim çoğu bilgide 2. Doz aşıdan 3 ay sonra gebelik düşünülmeye başlansın deniyor. Bu konuda net bilgisi olan, aynı durumda olup doktorundan farklı görüş alan var mıdır?



 

Doktorlar gebelik hk ne söyleyebilir bir yılı doldurmamış bir aşı hakkında? Tamamen yorum

trgydl

Bu konuda okuduğum uluslararası kaynaklar, daha aşıların test aşamasındaki gruplarda bile hamile kişiler olduğundan bahsediyor. Biontech'i mevcut dönemde (çoğu doktor) hamile kadınlara da öneriyor. Şimdi bu açıdan bakarsak, hamile kaldıktan sonra hastalıkla karşılaşılması anne ve bebek için daha büyük risk doğurabiliyor sonuçta.

Burada sizin doktorunuzun önerisi aşıdan sonra bağışıklığı kazanıp hamile kalmanız yönünde olmuş ki, o arada olası bir ters durumda, sıkıntı yaşanmaması adına doğru bir yönlendirme diye düşünüyorum.

İnternette TR kaynakları değil, yabancı kaynaklarda 3 ay gibi bir süre önerildiğini hiç görmedim (ancak sağlıkçı değilim, sadece bu işi uluslararası mecralardan takip etmeye çalışan biriyim)

lcha
1

mobil görünümden çık