zorluk sıralaması nasıl olabilir bu dillerin; belki saçma oldu ama.
1.rusça dünyanın en zor dillerinden biri deyolar, rus aksanı çok hoşuma gidiyor, güzel de taklidini yaparım ama kasıyor imişmiş.
2.çincede bilmem x kadar harf var nah ezberlersin, şimdi bu çin büyüyüp devleşince ihtiyacımız olabiler..
3.japonca türkçe'ye yakın sondan yardırmalı kolay öğrenirsin, kolayca öğrenelim dil hanemize +1 ekleyelim..
4.almanca'yı sevemedim. baştan soğuttular lisede..

bu ve bunun gibi önyargılar/bilgiler var elimizde.
bu yazdıklarım sallamasyon mu yoksa gerçeklik payı var mı?
hangisi daha kolay öğrenilir bu dillerden?
internetten ordan burdan kurs'suz hangi dilde başarılı olunur?
ya da mühendislik için fayda/öğrenme çabası yüksek olan dil hangisi olabiler?

ha bir de ispanyolca demeyin, sözlük ve burda tutturulmuş bir ispanyolca gidiyor anlam veremedim.

 

ya bölüm de almanca ile o kadar da iç içe ki tahmin edemezsin. hatta almanya da akraba felan neyim de çok.. kaldık arada.
(bkz: mekatronik mühendisliği)

dieselsingle2

almanca ve japonca öğrenmiş biri olarak diğerlerine nazaran nispeten daha kolay oldukları tahminini yürütebilirim sanırım..

passion rules the game

dünyanın en zor dili bişey yok bence ve okuduğum bölümce (dilbilimi), sadece kendi ana dilinin dil ailesiyle ilişikliği önemli. ana dili türkçe olan biri için öğrence zorluğu için japoncada daha az gelir bir çok dile nazaran. almancadan ben de anadolu lisemizdeki abuk dersler yüzünden çok tiksindim ne yapsam olmadı en baştan önyargısız başlamak lazım sanırım bir de en baştan ezberleme yeteneğinin sağlam olması . çince konusunda bildiğim milyorlarca :) lehçesinin olduğu ve günlük gazeteyi anlamak için bin civarında karakterin bilinmesi gerektiği bizim gibi sondan eklemeli dile alışkın insan için zordur ama imkansız mı? sanmıyorum. mühendislik için bi şey diyemem alanla hiç bir ilgim yok. sadece bilgisayar mühendisi olan arkadaşımın inglizceden bulamadığı kaynakları ispanyolcadan bulabildiğini görüyorum o bakımdan güzel ( ayrıca beyinde matematikle dil bölümünün aynı yerlerde olması sebebiyle birinde yeteneğin varsa, ötekinde de yeteneklisindir tarzında teorim var) ve ispanyolcanın ingilizcenin üstüne istisnalar haricinde cuk oturduğunu gördüm öğrendiğim sürece. tabiii hepsi için geçerli olan ilgi, emek, vakit ayırma. en önemlisi tabii ki pratik. düzenli ve etkili biçimde çalışıldığı sürece internetteki dil öğrenim setlerinden temel kurulup sonrasında yine uçsuz bucaksız internette pratik imkanı sağlanır kanımca.

irbat

babacoli bence de burada önemli olan anadilinle aynı dil grubunda bulunan dillerin daha kolay öğrenilmesi. mesela benim anadilim zazaca;

ilk türkçe öğrendim ( ne alaka deme ilkokulda zor da olsa öğrendik)
daha sonra kurmanci öğrendim ki sadece kulak dolgunluğu ile büyük aşama kaydetmiştim.( gerçi daha yakın ikinci bir dil yoktur herhalde zazacaya)
sonra ingilizce ve almanca öğrendim. ( ikisini de çok iyi biliyorum anlamında.)
sonra dedim ya şu fransızca güzel bir dile benziyor ona da kasalım; aldım valla sadece evde çalışarak derdimi anlatacak kadar ve güzel şarkıların ana fikrini anlayabilecek kadar öğrenebildim.
demem o ki; yabancı dillere merakın varsa ve gerçekten de garip gelecek ama yeteneğin de varsa hangi dil ailesinden olursa olsun öğrenebilirsin ama kolayı soruyorsan aynı dil ailesi olacak cevap.

şev baş bremin.

kendal
1

mobil görünümden çık