'vişne, şeker ve kimi baharatları bir kavanoza koyup, güneş gören bir balkonda en az 15 gün bekletin sonra etil alkol ekleyin' tarifini geçen sene uyguladım; sonuçta gayet güzeldi lezzeti. bu sene ise bir kavanozu 6 ay kapağını açmadan bekletmek istiyorum ki okuduğuma göre bu şekilde de fermente olan meyveler kendi alkollerini oluşturuyorlar.
bunu yapacağımı söylediğim biri 'rakı üzümden üretiliyor, kaynatma var ve metil çıkışı oluyor bir ara, sen de güneşte bir nevi kaynatıyorsun , acaba metil çıkıyor mu' diye hiçbir şey bilmeden sordu. bir taş attı kuyuya diyelim. konuya hiç hakim olmadığım için sustum. google'da da bir şey bulamadım. bilen biri yanıtlarsa sevinirim. meyveden güneşte bekletilerek üretilen likörlerde metil alkol oluşma ihtimali diye bir şey söz konusu mudur?



 

Bence olusur. Hatta 15 gunde de olusur ama 15 gundek zararsiz bir miktardir 6 ayda ne olur bilmem

proletarier aller lander vereinigt euch

teyzem yıllardır bu şekilde ekstra alkol eklemeden vişne likörü yapar. henüz ölmedik. ama tabi bu büyük miktarlarda tüketilen bir şey değil. bir oturuşta 1 ya da 2 likör bardağı içiliyor ondan olabilir. ne kadar beklettiğini bilmiyorum.

slow like honey
1

mobil görünümden çık