Selam, yakın bir zaman içerisinde yurt dışına yerleşmeyi düşünüyorum ve türkiye’de açık ara en sinir olduğum mekan arabamın şoför koltuğu. Yani 1 saatlik yolculukta normalde küfür eden bir insan olmamama rağmen ağzım çok bozuluyor ve sinirlerime hakim olamıyorum en çok da böyle anlarda ‘ artık defolup gideyim ’ diyorum. Öyle böyle sinirlenmiyorum çünkü.

Tr’de benim gibi olup da yurtdışına gidince düzelen var mı ? Orada işler nasıl ? Bundan büyük umutluyum, sinir olmadan küfür etmeden araba sürmeyi hayal ediyorum. Türkiye’de karşılıklı yolda sağı bomboş olmasına rağmen kasıtlı veya kasıtsız yoku ortalayıp gelip beni sıkıştıran, kendisine kırmızı yanmasına rağmen 4-5 sn sonra konvoya takılıp hala geçmeye çalışan, çok sıkışık yerde kırmızı yandığı halde yine geçip yan tarafa yeşil yandığında geçebilecekken onları engelleyen, sinyalsiz zınk diye sağ çeken, taciz edercesine ( yol isteme değil taciz ) kıçıma yapışan insanlardan bıktım. Herkes çok bencil ve herkes kendini ayrıcalıklı ve müthiş zeki sanıyor. Artık ya başıma bişey gelicek ya ben bişey yapıcam tahammülüm sıfır.


 

Yurt dışında hangi ülkeye gideceğin de önemli. Birkaç ülkede araç kullandım ben. Uzun yol da sayılır. İtalya'da 10 saatlik yol yapmıştım mesela. İtalya biraz bizim gibi. Pek kural tanımıyorlar. Şerit değiştirirken sinyal vermiyor büyük çoğunluk. O çok dikkatimi çekmişti. Ama Almanya mesela tam tersi, aşırı özenliler. ABD keza öyle. Cezalar çok caydırıcı olduğu için muhtemelen herkes kedi gibi trafikte. Hız sınırının belli bi yüzdesinden sonra hapis cezası ile bile karşılaşabiliyorsun. Bi keresinde 1 kilometrelik bir kuyruk vardı bir şeritte. Sağ şerit bomboş. Sağ şerit tabii yol ayrımı. Sola giden ayrımda yoğunluk var. Bir allahın kulu da sağ şeride çıkıp tekrar sola gidecek çakallığı yapmıyor. Özellikle dur tabelasına ve yaya geçitlerine inanılmaz saygı var.

Ben de Türkiye'de trafikte kolay sinirleniyorum. Ama Almanya, ABD gibi ülkelerde herkes saygılı olduğu için hiç sorun yaşamadım.

himmet dayi

Hangi ulke olduguna bagli ama orta avrupa’nin geneli icin konusacak olursam:
Donus seritlerine dikkat etmeniz lazim.

Bir de sizi sinir edecek sey soforlerdeb ziyade yayalar ve bisikletliler olabilir - sabirli olmayi ogrenmeniz lazim.
Insanlar kostur kostur gecmiyorlar mesela.
Bisikletliler izin olan yerlerde ters yonden de geliyorlar.
Kapiyi acmadan bisikletlilere dikkat etmeniz lazim dooring kazasina yol acmamak icin.
Tek seritlik yolda onunuzdeki 15 km/s hizla giden bisikletliyi sikistirip sollamaya kalkamazsiniz mesela, arada minimum 1-1,5 m mesafe birakmaniz lazim. O ara sabirli olmaniz gerekiyor yani.
Kavsaklarda oncelik kurallarini ve tabelalarini cok iyi ogrenmeniz lazim. Bunlari mutlaka okuyun, kaza yapma ihrimaliniz gercekten yuksek.
Tramvaylarla ayni seritte gitmeye de alismaniz gerekebilir.

kuehles blondes

Orta ve batı avrupa için mesela. İngiltere - hollanda gibi duruyor şuanlık ama genel olarak avrupa’da ya da başka gelişmiş ülkelerde yaşayanlar da yorum yapabilir.

phiphi

Çin’deki trafiği gördükten sonra İstanbul trafiği aşırı düzenli gelmişti gözüme, nerden ne çıkacağı, kimin nereye döneceği asla belli olmuyordu, yaya geçidi, trafik ışıkları kimsenin umrunda değildi, eğer sen dikkat edersen kazaya sebep olabilecek bir hareket sergilemiş oluyordun. Onun için gideceğin yere göre düşünmek lazım, Türkiye sınırından çıkınca mucizevi bir şekilde düzelmiyor trafik sorunu.

Öte yandan trafiği düzenli bir yerde gerginlik de geçer bence. Mesela ben şehirde trafikte ve boş yollarda motosiklet kullandığımda bambaşka iki kişi gibi oluyorum.

Fransa: 4 sene oldu. 2 olay yasadim; yagmurlu havada arkamdaki duramayip tampona degdirdi. Sorun yok ya dedik biraktik.
Gecen de yasli amca doner kavsaga durmadan girdi artik beni görmedi mi bilmiyorum, manevra ile kurtardim. Bunun dışında araba ile hiç sorunum olmadi.
Asil dikkat edilmesi gereken motor ve bisikletliler. Bazen harbiden cok tehlikeli olabiliyorlar. Yayalar genelde iyi, yola atlayan cok yok, genelde zaten otomatik yol veriyor insan.

Neyse; ben 4 senede galiba 3 kere falan korna çaldım ya. Resmen korna calmayi unuttum.
Ha hala öküzler var otobanda kicina yapisabilen ama yapacak birşey yok. Onun dışında daha kirmizi isikta beklerken korna calan falan duymadim. Genelde cok sakin geçiyor yani. Benim gördüğüm insanlar genelde sakin ve bu da sizi sakin yapiyor. Ha ben Türkiye'de zaten sinirli degildim yolda ama gergindim. Su an Türkiye'de araba kullandigim zaman acayip geriliyorum çünkü yüzde 80 kuraldan haberi yok insanların. Ya üniversite mezunu arkadaslarim döner kavsak kuralini bilmiyordu daha ne olsun...

Burada araba kullanmak oldukça rahat.

logisticsmanager
1

mobil görünümden çık