Selamlar,

Geçen hafta 1. doz biontech aşısı vuruldum. 2. gün önce korona testim pozitif çıktı. Sene sonuna doğru avrupaya gitme planım vardı. Normal de 2 doz aşı olanlara vizeler açıldı ya da açılacak diye haber okudum ama şuan 2. dozu olma ihtimalim yok. Korona geçirmiş olmak vize başvurusu için şartları sağlıyor oluyor mudur sizce?

Teşekkürler,

 

geçmiş olsun. gerçekten ilginç bir senaryodasınız. bu durumu sağlık bakanlığına bi sorun ama sizin durumunuzdaki kişiler için benim düşüncem şöyle bi formül üretilebilir.

halihazırda iki doz aşı olan kişilere aşı kartı veriliyor, onlar da bu aşı kartıyla schengen vizesine başvurabilecekler. sizin durumunuzda da 1 kez aşı olmuş olmanıza rağmen covid'e yakalandığınız için vücut aslında iki kez antikor üretmiş oluyor. (2 doz aşı gibi) o nedenle sizin gibi kişilere de seyahat kartı gibi bir şey düşünülebilir. (bakanlık ve ab ortak kararı ile)

makarnavodka

180 gün içinde covid geçirdiğini ispatlayan belge ile vize alınabileceğini düşünüyorum. Çünkü şu anki pcr-karantina gerekliliği de ülkeden ülkeye 180 gün içinde covid geçirme veya aşı programlarını tamamlama üzerine.

wallcan
1

mobil görünümden çık