Yeni düzenlemelerle birlikte sanırım hattınız pasaport numaranıza kayıtlı olmadıkça yurt dışından getirdiğiniz telefonda çalışmıyormuş. Arkadaşım Kıbrıs'tan telefon aldı burada da Ziraat'e gidip IMEI kaydı yaptırdı, sonra e-devlet üzerinden başvurusunu tamamladı.Değişiklikten haberdar olmadığı ve sim kartı telefonda çalışmamaya başladı. Bu arada arkadaşım Kıbrıslı ve öğrenci burada ve ülkeye gireli 90 gün olduğu için yeni hat alamadı oturum izni istediler( Kıbrıslılar için oturum izni istemiyor türkiye) hat çıkaramadık yeni. Sonra kendi üzerine(pasaport numarasına) kayıtlı bir sim kartı çıkarttırıp taktı telefona ama sorun hala devam diyor, düzelir mi bekleyelim mi yoksa eksik yaptığımız bir şey mi var?




 

imei kaydini yaptiniz diye varsayiyorum, sonrasinda 10 gun surer yaziyor bir yerde. bir de cihazi kapatip acmak gerekiyormus (yapmissinizdir zaten)

do you remember me

kaydın onaylandığı gün sıkıntı olmadı, ertesi gün hattın çekmediğini farkettik. numarayı değiştirdim adıma kayıtlı olanı taktım. yine de 10 gün mü sürecek? bana 24 saat içinde kendine gelir demiştiler ilk başta ama güvenemedim açıkcası

laputa

pasaport sahibi kimse hat da onun üzerine olmalı. başka hat ile çalışmaz.

hadsafhada

Evet bunu duyurunun başında belirtmiştim her şey usulüne uygun şu an yine de sorun giderilmiyor bundan dolayı size danışıyorum.

laputa

anlatımınız biraz karışık olmuş, yukarıda da kendi adıma kayıtlı olanı taktım demişsiniz.

harç ödemesini yapıp sonrasında imei numarası kayıt işlemini de tamamladıysanız; telefonda, kayıt yapılan pasaport sahibinin üzerine olan bir hat takılı halde bekleyeceksiniz. belli bir süre sonra açılacak kendi kendine. başka yapmanız gereken bir şey yok. sorunun devam etmesi halinde btk iletişim merkezini arayabilirsiniz.

hadsafhada
1

mobil görünümden çık