Merhabalar, şehir merkezine oldukça yakın olan köyümüz 4-5 yıl önce büyükşehire bağlanarak şehrin bir mahallesi haline geldi. Köy bildiğiniz anam babam usülü köylerden değil, daha çok yazlıklarla dolu, artık ciddi ciddi mahalle hüviyeti kazanmaya başlamış, artık yarısını sonradan gelenlerin oluşturduğu bir yer. uzun yıllardır tarım ve hayvancılık yapılmıyor, 1 ev hariç. komşulardan 1 tanesi evlerin arasında büyükbaş hayvancılığı yapıyor. özellikle yaz aylarında inanılmaz koku yapıyor. aşırı rahatsız edici bir durum, kendileriyle konuştuk ama malumunuz pek tatlı dilden, halden anlayacak tipler değiller. nasıl bir çözüm yolu aranabilir?




 

Dam ve çiftliklerin yerleşim yerine belli bir uzaklıkta olması gerekiyor, yasak diye biliyorum ama net olarak hatırlayamadım araştırmak lazim

bitse de gitsek

Napsın adam, köyüne yazlıkçılar taşındı diye başka yere mi taşınsın, başka iş mi öğrensin? Hayvancılıkla geçiniyorlarsa alternatif öneriniz var mı, kokudan rahatsız olmayın diye gelir kaynaklarından mı vazgeçsin insanlar?

Büyükşehirlere bağlı bütün köyler mahalle statüsüne geçti ama şimdi "kırsal mahalle" diye yeni bir statü gelmiş. Köyünüzün resmi satütüsünün ne olduğunu öğrenmek lazım.
www.dunya.com

kobuzchu kiz

Oradan tasinabilirsiniz, uretim yapanlara engel olmayin.

divit

şöyle ki üretim yaptığı tesis tavuk üretimi için tasarlanmış, o da kokuyordu ama komşuluk hatırına katlanıyorduk. tabi ben bu detayı vermemişim, 2 senedir büyükbaşa döndüler. ve hayvan dışkılarını öylece salıyorlar dışarıya,. hayvanların idrarı için drenaj önlemi filan alınıyor bildiğim kadarıyla, bunlarda o da yok. üretim yapıyor ama usülüne uygun yaptığını hiç ama hiç sanmıyorum. koku bildiğiniz gibi değil, ben de köy çocuğuyum b*kun tezeğin içinde büyüdük ama bu bambaşka. ayrıca kırsal mahalle statüsünde değiliz

fatihdr

götünü kaldırıp köye gitsinler o kadar hayvancılık merakları varsa belediye + tarım il müdürlüğü ne bulursan yaz cimerden yakınsan gidip bi' de yüzyüze derdini anlat.

Whily
1

mobil görünümden çık