kedi olali bir fare tuttum ama biraz tirsmaya basladim.

alman Teknoloji start-up'inda calisiyorum, ofis istanbulda. Bir suredir ugrastigim buyuk bir musteri vardi. sonunda karar verdiler urunu almaya ancak bekledigimizden de buyuk bir gelir yaratacak bize bu anlasma.

soyle ki, bu anlasmadan sirketin kasasina giren paradan bir oran alacagim komisyon olarak. bu musteri de sirkete 250k usd bir para getirecek aylik. bana da 6k usd geliyor normal sartlar altinda. +6k usd her ay 1 yil boyunca
ama beni simdi isten cikarsalar haliyle bir sey odemeyecekler. sozlesmemde de boyle yaziyor..

Daha onceden tecrube eden var mi boyle seyleri? mudurum biraz sacmaladi bugun butun gun kendini odaya kapadi o musteri hakkinda konustugunu duydum ettim ben de bir geriliyorum simdi... gecen haftada sirketteki diger ust mudurlerle konustu hep bu anlasmayi biliyorum.

alman'da olsa sirket start-up yani oyle cok kurumsal ya da parasi bol bir sirket degil. Normalde maasim 1200-1500 dolar arasi.. ne olur ne gider toplayayim mi esyalarimi ufaktan?

 

Komisyonu tek seferlik almayacak mısınız ? tek seferlik verecekleri 6k usd için çıkarmazlar heralde. Ayda 250k usd kazanacak firma.

ceketimi alip cikcam

komisyonunu düşürürler en fazla bunun için çıkaracaklarını sanmıyorum.

her ihtimale karşı sen yine de böyle bir durum olursa diye gardını al. nasıl yani? şöyle; bu müşterinin bağlanmasına senin payını gösteren mailler vs. ayrıca anlaştığınız komisyon tutarını gösteren yazılı belgeler, sözleşmeler, mailler vs. bir de son bir koz olarak müşteriye durumu açıklarsın, sırf bu parayı vermemek için beni işten çıkardılar dersin. o da daha fazla çalışmaz zaten firmanla.

reanarchy

hocam verirler
sen bu projede müşteri ile birebir kendin görüş

kingcyrax

@ceketimi hayir bundan sonra her ay +6k usd verecekler duzenli olarak 1 yil boyunca. sonraki yillarda ise +1k usd seklinde 5 yil boyunca

mhmtt

6k dan daha düşük bir maaşa anlaşmayı deneyebilirisn işten çıkarma gibi bir durumla karşılaşırsan

ama bence hukuken uzun vadeli anlaşmaya bak, işten çıkarma stresiyle çalışılmaz

bir soru sorcam

Yüzde 2,5 masraf kısmak için böyle müşteri bağlayan birini işten çıkaracak kadar salak olacaklarını sanmıyorum, bence paranoya yapıyorsun.

Jux

Satış yapan bir elemanı kimse işten cikarmaz kimse küçük düşünmez sana gerçeği 6k yi değil bir daga getirecegin 250 yi düşünürler

seyyar satıcı

Hahah ben de it sektöründe satışçılarla çalışıyorum, birebir bu tarz durumları yaşadım daha öncesinde. ödenecek prim tutarı çok artınca birden prim şemalarını değiştirmeler, parayı ödememeler, üstüne yatmalar bir sürü gerzekliği bizzat yaşamış biri olarak en büyük firmalarda bile bu çakallıklar oluyor. sen önlemini mutlaka al, mutlaka dişini göster, kesinlikle ezik kalma derim. sözleşmende ne yazarsa yazdın bahsedilen rakam senin prim alacağın oluyor ve prim alacağının ödenmemesi haklı fesih sebebidir: ezgiesnikgunay.av.tr bir çakallık yaparlarsa da mutlaka işin peşini bırakmayacağını hissettir derim. baktın çakallık yapıyorlar mutlaka bi avukatla görüş, ihtarname çektir. ipleri ger yani. bir startup zaten imajının alt üst olması riskini çok alamaz. hatta müşteriyle aran çok iyiyse, biz bu işi mehmet sayesinde veriyoruz vs tarzı laflar da kurdurt ki bir aksilik olursa işin patlayacağını bilsinler.

şirketin parasının bol ya da az olması seni ilgilendirmez. şirket prim şeması yapmış, o şemaya istinaden sen de satışını yapmışsın. en ufak bir geri adımında paraya çökebilirler. sakın geri adım atma. işten çıkarma noktasına gelebilir, gelirse bile kesinlikle hukuki haklarını kullanacağını ve public olarak bunu duyuracağını belirt. bir şirkette satışçı sürekli olarak gm'den fazla kazanamaz, mutlaka bir noktada tatava yapacaklardır.

roket adam
1

mobil görünümden çık