3 aydır bir yerde çalışıyorum. Şimdi karşıma başka bir fırsat çıktı. Bu yerden aradılar, yalnız Pazartesi başlamamı istiyorlar.

Şu anki çalıştığım şirkete ihbar tazminatımı ödeyip işten ayrılabilir miyim? 2 haftalık ihbar tazminatı ödemem gerekiyor değil mi? Bu hafta içinde işten ayrılmam lazım.


 

yanlış biliyor olabilirim fakat 3 aylık bir çalışanın ihbar süresi oluyor mu ki?

hooiken

son bikaç gün içinde açılmış benzer bi soru vardı. geçmişe bakarsınız bulursunuz. hatırladığım son bilgi şuydu: ne koşulda olursa olsun tek taraflı bildiri ile (istifa dilekçesi) istifa edip ardından da ihbarınızı ödeyerek işten ayrılabilirsiniz.
bazı işletmeler ihbar tazminatı istemeyebiliyor. (kendi inisiyatifleri)

sttc

6 aydan az calisma suresi icin 2 hafta ihbar suresi var ve evet odemeniz gerekir, ya da sirket istemez bile belki isterseniz bir konusun.

bay b

sttc'nin bahsettiği soruyu da ben sormuştum :)

3 yıldan fazla çalışan için 8hafta ihbar süresi var. Bu 8 hafta takvim günü olarak sayılıyor. Hafta tatili ve resmi tatillerden etkilenmiyor.
İstifa dilekçesi verdiğiniz gün + 56 gün ihbar süresinin bitişi olan gün.

Öte yandan, develet işten ayrılan kişiye günde en az 2 saat iş arama izni verilmesini şart koşuyor, çalışanın isterse bu izinleri toplu biçimde kullanabilmesine imkan tanıyor. Bu noktada benim için de soru işareti var anacak. Haftada 5 gün çalışan kişi 8 hafta için 8*5*2=80 saat izin hakkına sahip oluyor. Bu da günlük çalışma saatine bölününce o kadarlık izin günü demek oluyor ve o izinler ihbar süresinde izinli olarak görünüyor. Yani resmi işten ayrılma yine 56 gün sonra ama 56-(iş arama izni) gün sonra işe gitmeyi bırakabiliyorsunuz.

Şurada da detaylı bilgiler var : mustafabaysal.com

-----

Oha 3 aylık kısmını 3 yıllık okuduğum için örnekleri 3 yıla göre verdim:( sen 8 haftayı 2 hafta ile değiştir..

ernecati
1

mobil görünümden çık