hayatta daha evvel nazar, kara bulut, kötü enerji gibi tabirlere inanmazdım ama bir dükkan açtık ailece başımıza gelmeyen kalmadı! daha önce yaşamadığımız sağlık sorunları, ruh hallerimizdeki gel-gitler, ev ve iş yerinde düzeni oturtamama vs vs.

şöyle somut bir örnek vereyim: bizim hiçbirimiz daha evvel kırık vakası yaşamamıştık. son bir yılda 4 defa yaşadık.

ne yapılması gerek? 'mantıklı' olsun lütfen.

 

Bunlar kara bulut değil hocam. Hiçbir şey yapmayan adamın başına hiçbir şey gelmez genelde. Kırık vakası yaşamanın sebebi dükkan açman değil. O dükkan icin daha çok hareket edince ne bileyim merdivenle rafa cıkarsın, dükkan için alışverişe gidersin vs, yani hareketin ve hareket alanın artar bu da kırıkla karşı karşıya olma olasılığını artırır vs gibi.. iş te kazanırsın, kaybedersin ruh halin değişir. Zaten hiçbir şey yapmasan şu dönemde kendi işini yapmak bile sağlam psikoloji istiyor. Zaman geçtikçe yönetebilirsin bu durumu dert etme bence

primetime

kendiniz kara bulut, nazar, kötü enerji diyip "mantıklı" bişiler bekliyorsunuz. o bana biraz tuhaf geldi.

olaya mantıklı bakıyorum; o dediğiniz kara bulutların dükkanla en ufak alakası yok. olayları dükkanla ilişkilendirmeyin. sonuçta dükkan gidip sizin kemikleri kırmıyor değil mi? olaya daha sakin ve "mantıklı" bakın.

ilgeru

Valla @ilgeru nun dediği gibi "kara bulutlara, nazara inanmaya başladım" ve "mantıklı öneri verin" ifadeleri çelişkili olmuş. Yani böyle şeylere inanan biri için mantıklı öneriler, "kurşun döktürün" ya da "şu duayı okuyun" tarzında mi olmalı?

Eğer öyle değilse, @prime in dediği gibi olay bişekil sebep-sonuç ilişkisi. Yani dükkan olunca onunla ilgili yaptıkların seni zayıflatıp, belki tehlikeye açık hale getiriyordur falan. Kırık vakaları nasıl yaşandı, o kişi ya da varsa olaydaki başka kişi dükkanda ne yapıyordu vs şeklinde bakmak gerek olaya. Yani evet dükkan sebep oluyor olabilir ancak düşündüğün şekliyle değil.

j r r tolkien hayrani

bkz. kendi kendini gerçeklestiren kehanet / self fulfilling prophecy

çok çok özet olarak olumsuz duygular, olumsuz sonuçlar doğurur.

kaygılı ruh hali kazaları ve aksilikleri mıknatıs gibi çekebilir.

derin kaygı, uzun süren belirsizlik ve yorgunluk hali ve insanın alıştığından fazla mental yük hali insanın kafasını allak bullak ederek dikkat dağınıklığına, planlama yapamamaya, yanlış kararlara, kazalara, sakarlıklara, depresyona yol açabilir.

tr.m.wikipedia.org

bunların ötesinde değişim her zaman stres getirir. değişim çok sevindiğimiz, beklediğimiz bir müjde dahi olsa değişimdir ve stres yükü getirir.

la lykia
1

mobil görünümden çık