Doktor İstanbul 'a sevk edecekmiş Perşembe günü ama hiçbir detayı bilmiyorum şu an o da sadece sevk edeceğiz tedavi görmesi lazım demiş. Şimdi nasıl bir yol izlemeliyim? Sevk edilecek hastaneyi seçebiliyor muyuz? Mesela Kartal Lütfi Kırdar eğitim araştırma hastanesine yakınız. Doktor Genel Cerrahi bölümünde idi, yine Genel Cerrahi bölümüne mi sevk eder yoksa onkoloji mi? Hastane de doktor araştırsam istediğimize sevk eder mi, doktor ile muhatap olan babam, o da pek bir şey sormamış anlamadığı için. Perşembe tekrar görüşecekler. Neler söyleyelim? Tecrübeleriniz, tavsiye edeceğiniz doktorlar, yap yapma diyeceğiniz her şeye muhtacım. Şimdiden teşekkür ederim. Patoloji raporu da ekte bu arada anlayan arkadaşlarım varsa..
www.hizliresim.com
Bir de tüm bunları bilmeden bu perşembe için covid 1.doz aşı randevusu almıştım Biontech. Acaba bir zararı olur mu bilmiyorum. :((
Ankara’da diye biliyorum ama İstanbul’da da bulunabilen bir doktor var Çağatay Çifter. Anneannem, halam ve annemin halası ile ilgilendi, aşırı iyi bir doktor.
Hiç korkmayın. Tedavi edilen bir rahatsızlık. Yukarıda saydığım akrabalarımın hepsi şu an aşırı iyi. Moral bozmak yok. Allah acil şifa versin size, geçmiş olsun.
merhabalar, hangi ildesiniz bilmiyorum ama; arkadasimin annesi (genetik riskli gruptaydi) ankara hacettepe'de atac baykal'a (deniz baykal'in oglu) tedavi olmustu ve sagligina kavusmustu. cok cok gecmis olsun...
Öncelikle geçmiş olsun, meme kanseri artık tedavisi olan bir hastalık. Yakalanan kişilerin büyük çoğunluğu uygun tedavi sonrası hastalıktan kurtuluyor ve yaşamlarına devam ediyor.
Yalnız patoloji raporunda önemli bir detay var, cerrahi sınır pozitif gelmiş. Bu maalesef meme ameliyatlarından sonra olabilen bir durum, geride tümör kalmış demek oluyor. Mutlaka yeniden ameliyat olup kanserli dokunun tamamen temizlenmesi gerekir. Bu nedenle önce genel cerrahiye gitmeniz gerekmekte. Eğer bu şekilde tıbbi onkolojiye giderseniz, tedavinin bir anlamı olmaz. Zaten onkologlar da KT vermezler.
İstanbul’u bilmiyorum, Ankara’ya gelirseniz doktor konusunda tavsiyelerde bulunabilirim
Bakın tekrar söylüyorum. İkinci ameliyat şart !!
Hocam hic moralinizi bozmayin, erken teshis muthis olmus.
Meme kanseri tedavisi artik cok kolaylasti diyebiliriz eskiye nazaran.
Allah sifa versin simdiden.
Doktor tavsiye edemedim (beyin kanseri ile ilgili olsa soylerdim) ama dedigim gibi hic uzulup telasa kapilmayin, tedavinizi guzelce yaptirip devam edin hayatiniza.
Merhaba, cok gecmis olsun.
Benim de teyzem kanser az cok anliyorum endisenizi. Oncelikle korkmayin, eskisi gibi degil gercekten. Eger lenflerde bir metastaz yoksa isiniz daha basit. Varsa da endiselenmeyin tedavisi olan bir sey sonucta. Pet falan cekecekler bakacaklar her yere baska yerde metastaz var mi diye. Kitlenin durumuna gore meme alinabiliyor. Teyzemin 20 santim civariydi, kanser hucresi minicik ama kitle kocamandi. Bunu kemoterapiyle eritemeyiz diyip aldilar. Simdi kemoterapi goruyor ve kemoterapisi hic sandigi kadar agir gecmedi. Sadece saclari 2.kemodan itibaren dokulmeye basladi ama zaten cok az ve cansiz saclari vardi. 20 lenfi alindi 19unda metastaz cikti. Yalniz teyzem cok gec kalmisti kitleyi fark edeli 1.5 sene olmus, yag bezesidir diye gitmemisti. Boyle yani, korkmayin gercekten adi korkunc ama kendisi degil metastaz yoksa isiniz daha basit varsa surec birazcik uzuyor insallah galip cikacak kansere. Dualarim sizinle.
Bu arada teyzem doktorundan cok memnun. İsmi Eda Tanrikulu. Sanirim haydarpasa numune hastanesinde.
Öncelikle çok geçmiş olsun. Yukarıda yazıldığı gibi, meme kanseri artık tedavi edilebilen bir hastalık. Tabi tedavi süreci biraz zorlayıcı oluyor mutlaka, ama kür oranları yüksek. Öncelikle sevk konusunda sizi sevk ettikleri yer çok önemli değil, istediğiniz yerden randevu alabilirsiniz. Ankara'da Prof. Kadri Altundağ sadece Türkiye'de değil, dünya çapında meme kanseri konusunda uzman biridir. Sadece meme kanseri ile ilgilenir, başka hasta kabul etmez. Sürekli kontrole gidemeseniz bile en azından tedavi planınızı ona yaptırmanızı, onun verdiği şema ile (istanbulda kemoterapi görecekseniz öğrencilerinin olduğu hastaneleri de söyleyebilir size) tedavi görmenizi öneririm. Ameliyat sonrasında lenf nodu tutulumuna göre kemoterapi planlanır ama belki lenfler temizdir kısa süre önceki tetkik temiz ise.
Bence cerrahtan önce onkolog ile görüşmelisiniz, yukarıda yazılan Ataç Baykal cerrah, Kadri hoca onkolog. Bazen tümörün çapına göre ameliyat öncesi kemoterapi verilebilir. Buna neoadjuvan tedavi deniyor, sizin tedavi planınızı bir onkolog yapmalı.
Acil şifalar dilerim. İki halam bir de halamın kızı meme ca. Oldu üçü de önce genel cerrahi daha sonra onkolojide devam ettiler. Önce ameliyat sonra kemoterapi aldılar. Üçü de sapasağlam hayatlarına devam ediyorlar üçü de çalışıyor.
İç açıcı anektod: halam 91 yılında kanser oldu. Bebeği yeni doğmuştu. Doktor “ kurtaramayız maleset. Bebeği anneden alın alışmasın” demişti. Halam şu an o bebeğin çocuğuna, torununa bakıyor:)
Sakın canınızı sıkmayın. Doktorlar en iyisini bilir. O yüzden şuraya gidin buraya gidin demicem. Anneniz için dua edeceğim kolaylıkla geçsin gitsin bu hastalık inşallah.
Geçmiş olsun. Corona aşısını yaptırmayın bence bir arkadaşımın babası yaptırdıktan sonra ilik kanseri oldu yatalak oldu. Tedavi içinde kemoterapi yaptırmanızı önermem bence alternatif tedavileri araştırın. Beslenmesini düzenleyin. Et tüketmesin et tüketimi kanserli hücrelerin büyümesine yardımcı oluyor, bulgur yemesin. Birkaç dr a gidin mutlaka çopu dr hastaya para gözüyle bakıyor, para için gereksiz ameliyat yapıyor. Dikkatli olun
Aşıyı mutlaka doktoruna sorsun. Tek doz biontec in bile koruyuculuğu yüksek, şimdi hastanelere girip çıkacak birsürü. Tedavi aşamasında bağışıklığı düşeceği için covidle karşılaşması durumunda daha tehlikeli olabilir, artı tedavi aşamasında aşı olursa yeterli bağışıklık da oluşmayabilir. Mutlaka doktoruna danışsın.
Acil şifalar diliyorum.
Çok geçmiş olsun. Hiç moral bozmayın atlatacaksiniz.
Biontechi doktora danışın, kemoterapi alan arkadaşımın babası süreç içinde vuruldu.
Meme kanseri için ben de ataç baykal'i onerecegim. Teyzemin tedavisini de yapmıştı ve aşırı memnun kaldı.
Bu arada Ekim 2020de temizse erken teshistir. Biz de teyzemin durumdan beri düzenli kontrole gidiyoruz. Son gittiğimde en son kontrolümü aksattim ustunden iki yıl geçti demiştim, doktor bişey olmaz o kadar hızlı ilerlemiyor bu kanser demişti.
Yukarıda kemoterapi yaptırmayın diyen arkadaşa bakmayınz siz, bazı hastalarda ameliyat öncesi veriliyor ve tümörü neredeyse tümüyle yok ediyor.
Radyoterapi zaten bütün hastalara veriliyor. Size de verilecek. Şu an yapacağınız genel cerrahiye başvurmak ve orada zaten onkolojiyle birlikte konsey değerlendirmesi yapılacak tahlil ve filmlerinize göre.
Kemoterapi yaptırmayın, et yemeyin bulgur yemeyin gibi önerileri dinlemeyin. Aşı konusunda cevap vermemişim, onu eklemeye geldim. Şu an kanser hastaları ya aşılanıyor, ya da aşılanması planlanıyor diye biliyorum. Aşı hakkınız varsa yapılması daha doğru olabilir, asıl bilgiyi doktorunuz verecektir ama böyle bir durumda seçim bana kalsaydı yaptırırdım. Hem tedavilerden dolayı bağışıklığının zayıflama ihtimali var, böyle bir durumda covid çok ağır geçecek ve tedaviyi aksatacaktır. Hem de sık sık hastane ortamına gireceksiniz bulaşma riskiniz artacak.