[q]
(5) 

getir.com

el conquerador #1480522
Sürekli kuryelerini görüyorum. Bu firmanın çalışma yöntemini açıklar mısınız? Sitesinden girip alışveriş yaptık diyelim, siparişlerimizi nereden temin ediyorlar? Kendi magazaları, depoları falan mı var?

İkinci bir soru, getir kuryeleri 10000 lira falan kazanıyormuş ayda, doğru mu?


 

Ne kadar kazandıklarını bilmiyorum ama depoları var

esinikaybetmiscorap.

Kendi depoları var semtlerde oradan getiriyorlar

maaşları için youtube'da şu video var
www.youtube.com

Northern Mariner

her semtte depoları var. sipariş sisteme düşüyor. depo sorumlusu siparişi hazırlayınca sistem sırası gelen kuryeye yönlendiriyor. kurye poşeti alıp teslim ediyor.

türkiye'de hiçbir kurye 10 bin lira kazanmıyor.
paket taksi'nin ve (adını unuttuğum) yemekesepeti yan şirketinin şahıs şirketi modeliyle, kendi motoruyla çalışan kuryeler 10 bini görebiliyor ama masrafları çıkınca kalan para 6-7 bin TL civarı. en çok kazananlar onlar.

diğer büyük firmalarda (getir, hepsiburada, trendyol, dominos vs.) çalışan motorcular bu rakamlara yaklaşamıyor bile.

filteria

Bir getir kuryesi youtube videosunda ayda 8 bin kazandığını söylemişti.

himmet dayi

kuryeler o kadar kazanabilir bahşişlerle falan. Çünkü şu anda türkiye'de ciddi bir kurye açığı var paket servis sektörü inanılmaz büyüdü, kurye sıkıntısı yaşıyor firmalar. Getir'in tüm olayı bu o yüzden kuryeleri elinde tutmak için fena paralar ödemiyor.

Getir mahalle bakkallarının yerini aldı aslında. Depolar franchise. Yani gidip getire başvurup bir depo açabiliyorsunuz ama oldukça yüksek bayilik bedelleri.

Sistem basit, uygulama size en yakın bayideki ürünleri listeliyor. Listeden seçip alışverişi yapıyorsunuz. 10-15 dakkada kapınıza getiriyor.

anten
1

mobil görünümden çık