elimizde bir ürün var ve bunu kobi veya daha büyük firmaların sahiplerine veya bu yatırıma karar verici olabilecek IK yetkililerine ulaştırmak istiyorsunuz. Yazılım diyelim bu ürüne. Ancak bütçeniz çok az olduğu için dijital kanalları kullanabilirsiniz. Bu insanlara KOBİ sahibi veya IK yetkililerine dijitalde nasıl ulaşırdınız? Onları nasıl hedeflerdiniz? Çünkü linkedin haricinde şirket veya firma veya title bazlı bir hedefleme ya yok ya da inanılmaz kısıtlı.

Dijital olan her türlü kanal kabulümüzdür.


 

bu ürün ihtiyaç olan bir ürün ise (atıyorum muhasebe programı gibi herkesin almak zorunda olduğu) o zaman her türlü dijital reklam mecrasını düşünebilirsin Adwords vs gibi, sonuçta eninde sonunda araştırma yaparken sana ulaşacak.

ama adamın almak zorunda olmadığı, nice to have bir ürünse, anlatılması gereken bir ürün ise b2b için dijitalden pazarlama yapmanız çok zor olur, saha çalışmaları mutlaka gerekecektir. ürün yazılım olduğuna göre pazarlama bütçesini ürün fiyatına yedirebilirsiniz, bu bütçeyle de saha satış üzerine odaklanabilirsiniz. adamlar gider fokus grubunuzdaki şirketlerdeki satış sürecini teker teker yönetir. ya da yazılımı bayilik anlaşmalar üzerinden satarak karı bayilerle paylaşırsınız, bayiler de kendi müşterilerine satacağı için win-win olur.

roket adam
1

mobil görünümden çık