Selamlar arkadaşlar,

Geçen sene bu zamanlarda tam pandemi patladığında taşınmıştım istanbulda bir ilçeden diğerine.

İkametgahım hala eski evde, yeni kiracılar da sildirmemiş sanırım o adreste tek ben oturuyor gözüküyorum şu an ama bu yeni adresime aldırmak istiyorum ikametgahımı. Yalnız üzerinden bir sene geçince de bir cezası vs var mıdır emin olamadım pandemiden dolayı çok gitmek istemiyordum nüfus müdürlüğüne de o yüzden biraz salladım.

Şimdi bu yeni taşındığım ev de bu sene içinde satıldı artık yeni sahibi var aynı kontrat üzerinden devam ettik ama bu evde ikameti bulunan eski ev sahibi teyze vefat etti (elektrik su hala onun üzerine ben ödemeye devam ediyorum faturalar geldikçe), elimde bu adreste oturduğuma dair tek belge sanırım tv ve internet faturaları, internet üzerinden bu işlemi yapamıyorum maalesef o teyzenin ikametgahı burada göründüğü için.

nasıl bir yol izlesem?

 

Nüfus müdürlükten randevu al. Kendi adına olan faturayla git. Artık sadece bu adresi kullanıyorum de.

snape i başından beri tanırım

ceza ancak ikametsiz görünürseniz gelir. ara ara kontrol edin eski adresinizden ikametinizin düşüp düşmediğine. boşa çıktıysanız bir ay içinde bir adrese kayıt olmazsanız ceza gelir.

kişi vefat ettiyse kaydı otomatik düşer. neden düşmemiş anlamadım. ayrıca vefat eden kişinin üzerinden fatura devam etmez. bugün, belki birkaç yıl sorun çıkmaz ama gün gelir birden elektrik, su kesilir. bu riske girmeye değmez. ev kimin üzerine geçtiyse gerekli işlemleri yapın. ya mülk sahibi üzerine alsın, siz ödeyin ya da yeni tapuyla yeni sözleşme yapıp siz üzerinize alın.

edit: olay kaçak kullanıma kadar gider. sizi bağlamaz ama başınız ağrımasın.

phonex

ikametgahı aldırmakta sorun olmaz, genelde bir elektrik veya su faturası istiyorlar gerçi.
internet faturasıyla işlem yaparlar mı bilmiyorum ama zorluk çıkartacaklarını sanmıyorum.

asıl mesele diğer faturaların başkasının adına olması.
o daha büyük sorun.
üstünüze almanız lazım.
faturaları üstünüze alıp öyle nüfusa gidin bence, daha kolay olur.

blatta hiberna

2 ay önce taşındık ikameti e devletteb hallettik.

suicides underground
1

mobil görünümden çık