Selam, babam Corona virus den dolayı hastanede kalıyordu. Pazartesi taburcu oldu. Çıktığından beri oksimetre ile oksijen saturasyonunu ölçüyoruz.

Dün 87%-85% arasında dolaşıyordu. Bugün de 85%-82% arasında dolaşıyor gibi. Covid geçirip yeni taburcu olan hastalarda bu değerler normal midir yoksa acile gidelim mi?

Hastaneden taburcu olurken doktor eğer kendini kötü hissedersen tekrar buraya gelebilirsiniz demisti, ama genel olarak kendini iyi hissettiğini söylüyor babam.

 

Internetteki kaynaklar oksimetre ölçümü 90'ın altında olduğunda kişi iyi hissediyor olsa bile acil durum olarak yorumluyor. Bence en kısa zamanda bir doktordan görüş alın veya acile götürün. (doktor değilim)

mikro patlama

Bende yatarak tedavi aldım yatarken 88di saturasyon. 94 le taburcu oldum. 92altina gelirse hastaneye basvur mutlaka demişlerdi. Bir de parmaklarda , dudaklarda morarma vs var mı? Kontrol altında bulundurun. Sonuç: o değerlerle mutlaka doktora başvurulur (oksimetrenizin yanlış ölçme olasılığı da var tabii) çok gecmis olsun.

primetime

Doktor anneme hastaneden çıkabilir dediği zaman 92 civarındaydı. Birkaç gün 92-95 arasında gitti geldi. Şimdi 97 üstünde.
87 normal şartlarda tehlikeli görünür, 82 baya düşük. Çok fazla hasta oldugu için hastaneye almak istemeyebilirler ancak kesinlikle baktırmak lazım

monicapp
1

mobil görünümden çık