hayır
hayır
Eskidendi oyle seyler.
arkadaşlar siz böyle şeyleri nasıl takip ediyorsunuz yani yıllar önce birileri "kesin olarak böyle yapmalısın" diyor ama artık yapmaman gerektiğini kimse söylemiyor, teknoloji sitelerini takip ediyorsunuz dicem orada da igkfkfd markasının 553954. modeli çıktıdan öte bir şey yok, cidden merak ediyorum nerelerden öğreniyorsunuz böyle şeyleri.
şahsen ben aldığım ürünün teknik özelliklerini araştırırken görüp bu neymiş diye araştırıyorum. mesela nikel kadmiyum bataryası varsa, neymiş bu nikel kadmiyum diye bakıyorum. bitirmeden şarj etme deniyor. birkaç yıl sonra aldığım üründe nikel metal hidrit deniyor. aa bu değişmiş bu nedir diye bakıyorum, onda diyor ki şöyle şarj etmen lazım. 2-3 yıl sonra bakıyorum aa batarya lityum olmuş. lityum da nedir ki diyip yazıyorum gogıla, o şekilde öğreniyorum.
kullanma klavuzuna bakınız. 4000mAh için en azından 4 saat şarj edin.
@phonex %100 mü olsun? %100 olunca da iyi değil diyorlar.
lithum ion'dur büyük ihtimalle. araştırın detaylıca bilgi edinirsiniz.
tam şarjda kesiyor enerjiyi. benim telefon tablet sürekli şarja bağlı sadece dışarı çıkıp yanıma alınca çekiyorum.
bu kimyasal muhteviyat ve belli bir life cycle dedikleri ömrü var. 500 kere şarj ömrü verirler. aktif olarak hergün kullanır 2 günde bir şarj ederseniz 1000 günde batarya ölür. hiç kullanmaz bir kenara atarsanız 5 yıl sonra ölür.
lithum pilin olayı nikeldeki gibi dikkat edilmesi elzem unsurların artık gözardı edilmiş olması. benimkiler kısmi okuma, biraz tecrübe. kullanma kılavuzunda detaylıca belirtilmiştir şarj özellikleri.
peki %100 değil de %80'e kadar şarj edip bıraksam sorun olur mu?
nikelden kalma alışkanlıkları bırakabilir, istediğiniz gibi kullanabilirsiniz ancak şarjı sıfırladıktan sonra açıp kullanmaya çalışmayın. bataryayı tamamen öldürebilirsiniz.