[q]
(4) 

Polis tutanağı

hlt1985 #1477520
getir veya banabi'de pide olmadığı için arabayla 5 dk olan mesafedeki fırına gidip geleyim dedim. yolda polis çevirdi ve tutanak tuttu. Nasıl işliyor süreç bundan sonra bilgisi olan var mıdır? Yedik mi cezayı şimdi? yediysek e devletten ne zaman görebilirim.

Not: ekmek almaya araba ile çıktı diye düz yazdı tutanağa. O kadar getir dedim, banabi dedim orada pide yok dedim ama nafile:)


 

polis ceza yazamıyor, dediğiniz gibi tutanak tutuyor daha sonra mülki idare tarafından cezaya çevriliyor. kısıtlamalar nedeniyle yazılan cezaların da biraz uğraşılarak iptal ettirildiğine dair birkaç paylaşım görmüştüm, bi araştırın isterseniz.

@buenosdias araba ile 5 dk demiş, o sürede araba ile 5-10 km arası yol gidilir, hadi şehir içi yavaş gitti diyelim 3 km olsun. git gel 6 km ve yürüyerek yaklaşık 1,5 saat. bu da senin aklında bulunsun

edit : buenosdioas "kusura bakmayın ben yanlış anlamışım" açıklaması yapmak yerine cevabını silerek benim yazdığımı boşa çıkarmış, neyse cevap silmemek için bu şekilde açıklayayım dedim.

cowboy

arkadaş yasak işte şu yasağın neyini anlamıyorsunuz acaba. karakola çağırıp kaymakam imzalı halini tebliğ edecekler. sen de bi umut sulh ceza hakimliğine itiraz edeceksin. iki ay içinde ya olumlu ya olumsuz sonuçlanacak. adliyedekilerin ebesi ağladı şu saçma salak cezalar yüzünden polisi ayrı mal vatandaşı ayrı sorumsuz.

bana da mi lolo

Burada ilan açanlardan yola çıkarak 3-6 ay arası bir sürede geliyor.

neysene

Bana maske için tutmuştu jandarma. Bir ceza gelmedi, oluyor iki ay.

habarbey
1

mobil görünümden çık