Bilgisayara farklı HDMI kabloları ile birden fazla monitörde ve TV'de denememe rağmen dışarıya görüntü yansıtamadım. Sırf bu sebepten bilgisayarı bile formatladım, driverları güncelledim fakat fayda etmedi.

Windows'tan kontrol ettiğimde HDMI ile bağladığım monitörün, televizyonun marka modeline kadar görebiliyorum ama monitörde ve TV'de "sinyal yok" yazıyor. Yani bilgisayar bağlı cihazı algılıyor fakat görüntü vermiyor.

Bu sorunu nasıl aşabilirim?

 

Windows + P tuşu ile sadece ikinci ekran seçildiğinde ne oluyor? İki ekran da siyah mı oluyor? Bir de ekran kartında farklı bir çıkış var mı (DVI, VGA)?

himmet dayi

@himmet dayi,

Windows + P yapınca notebook monitörü siyah, tv'de ise sinyal yok yazıyor. Bilgisayarda DVI ya da VGA çıkışı yok. HDMI var sadece.

birşeylersoracağım

Win + P ile görüntüyü Uzat ya da Yinele seçiliyken görüntü ayarlarına girip monitör 2'ye tıklayıp oradan çözünürlüğü değiştirmeyi deneyin. Monitörün desteklemediği bir çözünürlükte ise görüntü gelmiyor olabilir. HDMI girişlerini de kontrol edin (bilgisayarın). Girişteki pinlerin biri yamulmuş, kırılmış olabilir.

himmet dayi

Windows'ta Display Settings > Multiple Screen > Extend seçmeyi dene. Senin ayarın "PC Screen Only" gibi bir ayarda kalmış olabilir.

malheiros
1

mobil görünümden çık