[q]
(3) 

Ceket Ölçüsü

ckisc #1477036
Arkadaşlar düşünün ki ABD'de yaşayan biri diyor ki ben express markasının ürünlerini çok beğeniyorum gelirken de sana bir ceket alayım, ancak ölçün lazım. Siz de terziye gidip ölçünüzü aldırıyorsunuz, terzi göğsünüzü ölçüp ölçünüz için 50 diyor, kendisi gayet de yılların terzisi. Ancak 50 ABD'de duba boyutlarında bir şey, emin olamıyorsunuz. Sonra bir chart bakınıyorsunuz, diyor ki EU standardında 50, US standardında 40'a eşit. Yani ABD'den gelecek ürün de 40 olmalı. Ama yine emin olamıyorsunuz. Bu işin doğrusu nedir acaba?




 

öyle olmaz. aynı standartta beden numarası verilse dahi kalıptan kalıba fark olur. o ülkenin standartları ile diğerinin standartları fark olur. her markanın beden ölçüleri standartları farklı olur.

bu yüzden ne yapacaksın? omuz başından kol boyu, göğüs, omuzdan omuza ölçüsü, bel ve basen, boyun çevresi, sırt gibi ölçüleri alacaksın doğrudan arkadaşından. ya da onun üzerinde fit olan bir ceketten. ölçüleri alırken de her ölçü biriminin nasıl ölçüldüğüne dair fotorğafı olacak. sonra mağazaya gidip bu ölçülere uygun alacaksın.

reanarchy

En garanti yol bu gibi ama yani ben bunları tek tek ölçsem iyice kafası karışır diye düşünüyorum, sonuçta belli standart bedenler var.

ckisc

belli standart bedenler yok. adidas'ın x modeli ile y modellerinde bile 42 numara farklı olabiliyor. iki farklı coğrafyada iki farklı yeren markanın ürünlerinin aynı kalıp olmasını bekleyemezsin.

reanarchy
1

mobil görünümden çık