dokuz gün boyunca wifi kullanamayacağım. hemen hemen 20 saatlik derse gireceğim toplam. kamera açmıyorum. derste en fazla 5-6 kişi açıyor. 3-4 hoca ders boyunca ekran paylaşıyor. ortalama 50 kişi oluyor derste. Kaç GB internete ihtiyacım olur?




 

Diğer öğrencilerin kameralarını kapatır sadece paylaşılan ekranı açık tutarsan çok az netin gider. Toplam 2-3 gb bile gitmez. Paylaşılan ekran pdf vs diye varsayıyorum ve sadece hocanın mikrofonunun ses gönderdiğini varsaydım.

Ekranın sağında solunda karşıdakilerin canlı görüntülerini de açık tutarsan bu sayı çok artar. 1 saat 300-500 mb’larla başlar gb’lara kadar çıkar kişi sayısı ve görüntü kalitesine göre. Sadece tek ses ve basit ekran paylaşımı 1 saatlik 75-100 mb civarı olur max. Ben pek zoom kullanmıyorum alternatif benzer programlarda 2-3 dakikada 1-2 mb gidiyor. Araya başka elemanların da mic ile katıldığını varsayınca evet saatllik 75-100 mb ile kurtarırsın

avatar is back

Pazartesi günü 3 saatlik ders için mobil veri kullandım. Toplam 6 kişinin kamerası ve mikrofonu açıktı. 4 gb civarı kullanılmıştı baktığımda.

ms brownstone

sorunuza cevap değil ama, tecrübeme dayanarak şunu söyleyebilirim, bilgisayarı telefonun internetine bağlayarak zoom'u bilgisayardan açmak daha fazla veri harcıyor. bi defasında öyle yaptım 1.5 saatte 1 gb gitti. telefonda android uygulamasıyla bağlanınca daha tasarruflu oldu.

evanka
1

mobil görünümden çık