ikametgahi bati avrupa'da olan bir turk vatandasinin mesela amerika'ya gitmesi icin vize alim sureci turkiye'de yasayan birine gore daha kolay olmaz mi?

reddedilme durumlari biraz azalir gibi geliyor. bu konuda tecrubesi olan var midir?


 

Örnek olur mu bilmiyorum ama Çekya'da oturumum varken Almanya için Erasmus staj hareketliliği vizesine başvurmuştum. Aynı vize Türkiye'den başvurunca 1.5-2 ayda çıkarken, oradan başvurunca 2 gün sürmüştü. Tabii muhtemelen çok az başvuru olamasıyla da alakalıdır. Sanırım ülkelere göre değişiyordur.

evrim halkasi

vizenin turu, basvuranin ozellikleri vb. diger etmenler hala onemli.

fakiri kimse istemez, dogru belgeleri eksiksiz saglayamayan aday muhtemelen degerlendirmeye bile alinmaz...

gecen bir sporcu'nun 2019'daki turnuvalara katilmak icin yaptigi basvurusunun kabul edilmedigini hatta yaptigi itirazin da kabul edilmedigini; fakat yakin zamanda tekrar basvurup bu sefer alabildigini ogrendim.

bu kisi turk degil avrupali bir sporcuydu.

ekleme: vize almis olmak dahi sinirdan iceri girene kadar hicbir seyi garantilemeyebilir. kapidan dondurulenler de olabiliyor.

idexo

Portekiz oturumu olan birisi olarak yazıyorum. İngilteye vizemi ilk başvuruda kolayca aldım. Senin ab ülkesi oturumun varsa, süresi de bitmeye yakın değilse çat diye veriyorlar. Abd’ye de basvursam aynı prosedür. Türkiyede olan tc vatandaşından kat be kat kolaydır. Ayrıca o vize başvurusu da tr’deki gibi değil. Gayet çok kolay.

hepbiarayisicinde

oturumun var ise isin kolay.
oturumun yok ise, vize ile takiliyorsan git kendi ulkenden basvur diye red verir buyuk ihtimal, ben o sekilde red yemistim zamaninda :)

cooperr

Normalde en güçlü sosyal ve ekonomik bağlara sahip olduğunuz ülkede vize başvurusunda bulunmak en iyisidir. Örneğin, aslen Hindistan'lıysanız ve ABD turist vizesine başvuruyorsanız ve ayrıca Avustralya'da daimi ikamet ediyorsanız ve on yıldır Avustralya'da yaşıyor ve çalışıyorsanız, Avustralya'da başvurmak en iyisidir.

Ancak, geçici öğrenci vizesiyle Avustralya'da bulunan bir Hindistan vatandaşıysanız ve ABD turist vizesine başvurmanız gerekiyorsa, konsolosluk memuru Hindistan ile sosyal ve ekonomik bağlarınızı değerlendiriyor olacaktır. Orada daha önce Hindistan'da çalışmış ve durumunuzu değerlendirmeye yardımcı olabilecek bir memur olabilir, ancak bu garanti edilmez. Bu nedenle, güçlü bir ekonomik durumunuz yoksa veya ABD'ye önceden seyahatiniz olmadıkça, memur vizenizi reddedebilir ve kendi ülkenizde başvurmanızı önerebilir.

Yukarıdaki aynı durum göz önüne alındığında, yüksek lisans veya çalışma vizesine gitmek için ABD öğrenci vizesine başvuruyorsanız, Hindistan ile bağlarınızı uzun süre ABD'de kalacağınız kadar gösterebilmeniz önemli olmayacaktır. Bu nedenle, muhtemelen her iki konsoloslukta da aynı vize onay şansına sahip olursunuz.

Sonuç olarak, konsolosluk memurları, başka bir ülkeden geldiğinizi gördüklerinde, başvurduğunuz ülkeyle güçlü bir bağınız yoksa veya başvurmak için başka bir sağlam nedeniniz yoksa, "konsolosluk alışverişi" yaptığınızdan endişelenebilirler. Bu, kendi ülkenizde alabileceğiniz kolay "evet" in bir "hayır" olabileceği anlamına gelir. Ayrıca, vize reddi oranları yüksek olan ülkelerden gelen başvuru sahipleri, nerede olurlarsa olsunlar, başvurularının ekstra incelemeye tabi tutulmasını bekleyebilirler.

ABD'nin konsolosluk hizmetlerinin olmadığı bazı ülkeler var. Bu ülkelerden birinde yaşıyorsanız, muhtemelen ülkenizden vize başvurusu yapanların çoğunu işleme koymak için yakındaki bir ülkedeki bir konsolosluk atanmıştır. Örneğin, birçok İranlı başvuru sahibi Türkiye'deki bir ABD konsolosluğuna başvuruyor ve oradaki konsolosluk memurları İran vatandaşları için vize kararı verme konusunda deneyimli. Bu durumdaysanız, uzak bir yerde tatile giderken vize başvurusunda bulunmak yerine bu yakın ülkelerden birinde başvurmanız en iyisidir. Pek çok İranlının Kanada veya Avustralya'da akrabaları var ve akrabalarını ziyaret ederken ABD turist vizesi için başvurirlar, ancak vizeyi almak için en iyi şansı istiyorsanız bu ideal değildir.

Üçüncü ülke konsolosluğuna başvurursanız, cevap biraz zaman alırsa şaşırmayın. Konsolosluk, başvurunuzu askıya alabilir, böylece evinize en yakın ABD konsolosluğundan takip bilgilerini isteyebilir.

Sonuc olarak, kendi ülkenizde vize başvurusu yapmak daha kolay olur.

actor-observer bias
1

mobil görünümden çık