covid pozitifim 8 gündür. normalde 10 günlük karantina süresinin son günü salı günü. ama ben bugün test yaptırmaya gitsem ve negatif çıksam bu karantina süresi bugün sonlanır mı? yoksa 10 günü her türlü beklemek gerekiyor mu?




 

Bence beklemek gerekiyor. Asıl tekrar pozitif çıkarsan ve bir on gün daha gelirse ne olacak? Ki bence olması yüksek olan ihtimal de bu.

a perfect lie

negatif testte bile 6 günlük karantina var.

10 gün bulaştırma ihtimali var karantina sonlanmaz.

jelly bear

Yukarıdaki iki bilgi de yanlış. 10 gün sonunda tekrar pozitif çıksan bile karantinaya alınmıyorsun yeniden. Sağlık bakanlığı virüsün bulaşıcılığını yitirdiğini kabul ediyor 10 gün sonunda. Ölü virüs pozitif çıkartıyormuş PCR da. Negatif testte 6 gün karantina külliyen yanlış. Daha önce test verip negatif çıktım, 6 gün falan uygulanmadı.

ozgurluk savascisi

Negatif çıkarsan karantina yok

bitse de gitsek

nasıl negatif çıkarsa karantina yok ben anlamadım. kardeşim temaslı idi 4. gün test yaptırdı ve negatif çıkmasına rağmen karantinası 10 gün devam etti. Uygulama her yerde farklı mı acaba?

a perfect lie

Her şekilde karantina 10 gün. Negatif çıkarsan sonlanmiyor. Pozitif çıkarsan da bakanlık artık bulasiligi yok diye sayıyor ve karantinayi uzatmiyor. Geçtiğimiz Eylül ayına kadar test sonucu negatife dönene kadar karantina devam ediyordu. Geçmiş olsun..

primetime

karantinadayken nasıl gideceksiniz test yaptırmaya onu anlamadım.
bu karantina zaten dışarı çıkıp insanlara bulaştırmayın diye var.

brakgn

temaslı negatif sonuçta bile 6 gün karantina uygulanıyor. başıma geldi ondan biliyorum. hes uygulamasında da gözüküyor karantina.

jelly bear

Toparlayım: eğer temaslı olarak izolasyona alindiysaniz PCR negatif çıksa dahi 10 gün karantinada kalırsınız.

Eğer hasta olarak karantinaya alindiysaniz 10 gün bittikten sonra izolasyonunuz her şekilde bitiriliyor. 10.gün sonunda pozitif çıksaniz dahi bitiriliyor.

ozgurluk savascisi
1

mobil görünümden çık