sacma bi soru olabilir belki cok hakim degilim bu olaylara ama hatirladigim kadariyla bu bitcoin'de falan herkesin kendi wallet'i vardi. private key'i public key'i olan falan. millet coinlerini neden thodex'de binance'de tutuyor? al wallet'inda dursun?




 

bende benzerini sordum şöyle dediler
çoğu kişi al satçı yani sürekli işlem kuruyor bu coin bunu görünce al şunu görünce sat gibi bunu yapabilmesi için parasının sistemde kalması gerekli dediler.

basond

Hızlıca alıp satabilmek için. Kendi cüzdanında durursa alıp satmanın ücreti var, ayrıca yavaş. Her coin için wallet yönetmek zor. Bir de bilgisayar çalındı diyelim, geçmiş olsun, coin'ler gitti.

plutongezegendegilmi

@pluton

Benim bildiğim kadarıyla şifreyi biliyorsan usb veya bilgisayar çalınsa bile bir sorun olmuyor. Ayrıca çift doğrulama var sanırım.

the coon

@the coon, o eğer cüzdanın bir borsada ya da cüzdan hizmeti veren bir sunucudaysa geçerli. Kendi bilgisayarındaysa ve private key'ini bir yere yedeklemediysen gidiyor komple. Private key'i bi usb'ye koymak falan da sıkıntılı, çünkü o çalınırsa nolacak?

Benim bir arkadaşımın başına geldi hatta, bugünün parasıyla 400-500 bin liralık coin'leri gitti öyle.

plutongezegendegilmi

arkadaşın şifre dediği "mnemonic seed phrase" veya private key'dir, öyleyse evet istediğin yerden yine girersin.

bende ledger nano s var mesela usb, 24 kelimeyi bildiğim sürece alet çalınsa da (ki pin ile korunuyor) yeni bi alet alıp hatta galiba uyumlu birkaç yazılım var onlara girip paramı çekebilirim. Bunların avantajı private key'i bilgisara dahi göstermemesi (diyelim keylogger var), ve işlem için fiziksel olarak tıklaman gerekmesi.

Fakat sonuç olarak evet, çoğu kişi trader, ayrıca çoğu kişi "kendi cüzdanın" ne demek bilmiyor. Yapsalar da bir çoğu keyleri düzgün saklamaz sonra param kayboldu diye dolaşır ortalıkta. Gördüğüm kadarıyla uniswap ve pancakeswap insanları biraz cüzdan oluşturmaya itti ama.

nhk ni youkosu
1

mobil görünümden çık