[q]
(4) 

Cevik olmayan kurum

austenn #1475525
Merhaba. Disaridan kurumsal denecek ve yan haklari da iyi olan bir sirketteyim. 7 aydir buradayim ve mutlu degilim pek. biraz gozlemleyeyim ortami, departmani dedim ve sonuc olarak bu departmanin sirketin kulturunu begenmedim. Herkes elinin ucuyla is yapiyor, en basit dosyalar bile 1 gun sonra iletiliyor. Aradigimda ulasamadigim biri var departmanda, tum gun durumu disarida gorunuyor. Ve buna kimse bir sey demiyor.

Ben burada biraz daha kalirsam gelismeyecegimden emin olmaya basladim. Ogrenecegim bir sey yok, sorsam da cok hevesli cevap vermiyorlar. Anlattigim tum seyler kisisel gibi gozukse de dedigim gibi sirketin kulturu curumus vaziyette. Boyle sirketlerde calisan oldu mu aranizda? Neler yaptiniz? Is bulmadan ayrilamam o hatayi bir kere yaptim buraya dustum.. simdi bu durumlarini yoneticime soylesem ters mi teper? Duzgun bir uslup var midir bunu soyleyecek? Her sey gulluk gulistanlik gibi mi davranayim is bulana kadar?


 

pandemideyiz, aloo pandemi... PAN DE Mİ.

Techsavvy

türkiye'de "kurumsal" denen firmaların %90'ı bu şekilde. aslında kurumsallıktan kasıt da budur bir noktada, her şey oturmuş gibi görünür ama bu iyi bir şey olmak zorunda değil; kemik kadrolar uzun süre çalışan insanlar, herkesin yolunu bulduğu, kendini geliştirmeye çalışmadığı, kendini güzel pazarlayan yapılardan ibaret türkiye özel sektörü. iyi paralar kazanıp farklı kültürler tanımak adına buralarda çalışmak kötü bir şey değildir ama hedefin sürekli gelişen yapılarsa tamamen yabancı kültürlü şirketlerle ilgilenmelisin.

bahsettiğim tamamen yabancı kültürlü şirketlerin sayısı da çok değil tabii. bir çırpıda sayabileceğin bir sürü "yabancı" şirket türk kafasıyla yürüyor. gelişmekte olan, tr piyasasında rekabeti çok olan, gündemi yakalamak zorunda kalan şirketler aradığın şeyi sana sunar.

demem o ki, fazla idealist davranıp eldeki kuştan olma. hele ki iş tecrüben 5 seneden azsa bu tarz şirketlerde 1-2'şer sene çalışıp hedefindeki şirketlere daha hızlı geçebilirsin. bu tarz şirketlerin kültürlerinden öğreneceklerin de var sana şimdi öyle gelmese de, en kötü iş yapmadan nasıl iş yapıyormuş gibi gösterilir onu öğrenirsin. 7 ay kısa bir süre, direkt hedefin olacak bir şirket bulmadan çok kıpırdamazdım ben olsam. ama haftada 1-2 başvuru da yapar, mülakatlara giderdim. aynı zamanda hedeflediğin kültüre sahip şirketler kimler, senin sektöründe işler nasıl yürüyor, biraz bunları araştırırdım. bunları anlamanın en iyi yollarından biri de oldukça fazla mülakata girmek. iyi ya da kötü, sektörde neler oluyoru öğrenmek için mülakatlara girebilirsin.

Jux

kurumsal bir şirketse sana şunu vaad eder.
31i gece 00:01 de (1i sabah yani) maaşın hesabında.

oraya yetecek kadar iş yapacağın bir sistem kur
kalan vakitlerinde freelance iş kovala...

hem 00:01 de maaş almanın garantisi hayatını kolaylaştırsın
hem de freelance işler ile daha çok şey öğren

summatinyourteeth

Kurum kültürünü siz degistiremezsiniz. Bununla ugrasmayin, bosuna risk. Hani bir iki kiside sorun olsa tamam derdim de sirket boyle diyorsunuz.

Size uymuyorsa iş arayın, başka çözüm yok ya da yükselip müdür olup kültürü degistirin.

logisticsmanager
1

mobil görünümden çık