Merhaba,
Kedimiz ( 8 kiloluk bir tontiş:) sürgülü mutfak kapısını açıyor, içeri girip mama yiyor:) Mamayı kaldırdık ama tezgaha çıkma ihtimaline karşılık mutfağa girmesini önlememmiz lazım. Sürgülü bir kapıyı kedinin açamayacağı ama bizim açabileceğimiz bir şekilde kapamamız lazım:)
Gündüz çok sorun değil ama gece sorun oluyor, nasıl çözeriz?

Kapıya sürgü kilit, çengek vb. takmayı hiç istemiyorum.

 

çocuklar için kapı kilitleri var, onlara göz atmakta fayda var.

reanarchy

www2.indirimuzerinden.co

şu tip bir mekanizma ile yapabilirsiniz, ama kapı kanadında kilit yerinin açılması gerekiyor, karşılığınıda da (sürgülü kapı kapanınca oturduğu yerde) açılması gerekli. sizin sürgülü kapının karşılığında ahşap kasa varsa bir mobilyacı çağırırsınız ikisin yerini de açar monte eder. o tip kilitleri de sitelerde kapı aksesuarları satan yerlerde bulursunuz. ama sürgülü kapı kapanınca direkt duvara basıyorsa biraz zahmetli olur.

veya kanat karşılığına metal plaka, kanat içine de mıknatıs ile kedinin açamayacağı ama sizin açabileceğiniz direnci sağlatabilirsiniz. ama onun için de mobilyacı çağırırsınız

malheiros

Sanırım kapı duvar yüzeyinde çalışan, karşılığı ve kilidi olmayan bir kapı. Yani basitçe gardrop kapağı gibi sağa sola kayıyor hafif bir güç ile.

En basit yöntem kapının arka tarafına yere tahta/plastik kapı stoperi olur, hani üçgen formunda var ya. Kapıyı kapatır stoperi arkadan dayarsınız, stoperi almadan siz bile açamazsınız kapıyı.

John Bloor

üçgen stoper olabilir ya da çocuk kapı kilidi olabilir. çift taraflı bantla yapışan 5-10 liralık plastik çengelimsi şeyler işnizi görür

co2s2

Kendinden kapanan kapılar var ya, ağır oluyor epey, hani genelde dış kapılara takarlar. Aslında çok kolay mekanizması, bizim ofisin (gayet iç kapı) kapısına taktırmıştım bir zaman. Siz itebilirsiniz ama kedi (8 kiloluk, maaşallah) bile olsa itemez.

SiyamkedisiZorro
1

mobil görünümden çık