merhabalar. bu konuda çeşitli kaynaklarda büyük oranla olumsuz yaklaşım olduğu için sizlere de bir umut danışmak istedim, belki aranızda böyle bir şey deneyimleyen birileri olmuştur ve fikirlerini paylaşmak isterler.

6,5 yaşında dünyalar tatlısı bir kedimiz var. bir ay kadar önce yanağını sevdiğimde inlemeye başladı ve ağzını açtığımda sol üst damağının dişlerinin dışında kalan kök kısmında ufak bir kitle gördüm, sanki apse gibiydi. ertesi gün apar topar veterinere gittik ve kitle ameliyatla alınıp biyopsiye gönderildi. sonuç yeni geldi ve malesef kötü huylu agresif bir kanser olduğu ortaya çıktı. ağzında şu anda gözle görülür bir oluşum ya da yangı yok ancak patoloji raporunda alınan parçanın sınırlarında bile (alabildikleri kadar büyük bir bölge almaya çalıştılar) mikroskobik tümörlü lezyonlara rastlandığını belirtmişler. hastalık başında teşhis edildiği için şanslı olduğumuz söylendi ancak ağızda kalıntılar olduğu için tümörler er yada geç tekrarlayacakmış. bugün metastaz olasılığına karşı bir takım testler yapıldı grafikler çekildi ve hepsi temiz çıktı. ancak ağızda kalan lezyonlardan ötürü mutlaka bir tedavi uygulanması gerekeceğini, bunun da ya kemoterapi ya da radyoterapi olduğunu söylediler. nasıl ilerleyebileceğimiz ile ilgili bize bilgilendirme pazartesi günü yapılacak ve iki gün elimiz kolumuz bağlı bekliyoruz şu an, o sebeple sizlere de danışmak istedim.

aranızda kedisi kemoterapi ya da radyoterapi alan var mıdır? bu süreci kediler nasıl karşılamaktadır? deneyimlerinizi benimle paylaşabilirseniz çok minnetar olurum.

 

bilgim yok ama geçmiş olsun demeye geldim :(( süreci en az hasarla atlatır ve sağlığına kavuşur umarım pisicik <3

pati

Yakın zamanda bir sokak kedisinde benzer bir durum yaşadık. Ağzındaki kitlenin ciddiyetini tam anlayamadan viral bir hastalıktan kaybettik. Kitleyi alan Veteriner zaten çok yüksek ihtimalle kanser olduğunu söyledi. Belki daha rahat bir ölüm olmuştur bilmiyorum.
Cerrahi müdahale sizin kedinizde umarım çok etlkili olur. Diğer seçenekler için de yaşam kalitesi önemli bence. Bunu göz önüne alarak sınırları çizmek gerekiyor. Tedavinin gidişatına göre de karar verilebilir. Geçmiş olsun.

not dark yet
1

mobil görünümden çık