Merhaba,

Annem 6 sene önce meme kanseri teşhisi ile memelerini aldırdı. Hala kullandığı birtakım ilaçlar var. Covid pozitif. 5 gündür evde tedavi görüyor. Aşırı mide bulantısı, ağrı ve iştahsızlık var. Yarın hastaneye yatış için bir şeyler yapacağız ama bu durumda olan hiç tanıdığınız biri var mı? Ya da aramızda sağlıkçılar varsa bu konuda beni aydınlatabilirler mi?

Covid ile kanser tedavisi ilişkisi nasıl oluyor?
Verilen bu ilaç daha mı kötü yapıyordur?

Teşekkürler

 

bir kanser hastası yakınımız evde geçirdi hastalığı. ilaçları kullanmışlar. kocası da kendisi de 70lerindeydi.

false pretension

Yaaa gerçekten mi çok sevindim. Çok sağolun: içim içini yiyordu. Annem genç üstelik. İlaçlar bitince toparlar o zaman. Teşekkür ederim

makarnacanavari

Geçmiş olsun öncelikle.

Geçen hafta tüm aile covid pozitif çıktık. Bitiş getirsmis, oradan herkese bulaştı.

Kanser vakası yok bizde fakat hasta olunca araştırdığım kadarı ile yapılacak özel bir tedavi de yok. Verilen raviran di galiba antiviral ilacı herkes kullandı ve faydasının olduğunu dusunuyoruz. Bunun yanında c vitamini, çinko ve d vitamini desteği aldık. Doktorlar bunu tavsiye etti. Ayrıca bol su da çok faydalı.

Ilacın da bazı yan etkileri oluyor fakat kısa süreli etkile oldu bizde, ishal, mide bulantısı gibi.

nucleon

bildiğim kadarıyla aktif tedavide kemoterapi ile birlikte bağışıklık sistemi baskılandığı için risk oluşturuyor. aktif kanser tedavisi yoksa ekstra bir risk oluşturur mu hiç duymadım. aktif tedavisi olduğu halde de atlatan çok insan duydum, şahit oldum.

hayal fazlasi

Covid'in kanser hücrelerini yok ettiği bu yolla iyileşen çok sayıda kanser hastasının olduğuna dair yayınlar var biraz araştırıp bulabilirsiniz. Ancak bu gerçekten çok sinsi bir rahatsızlık kimden kaptığınız, kaptığınız kişinin nasıl geçirdiği gibi etmenler de önemli. Ağır geçiren bir kişiden geçirdi iseniz ağır geçirmeniz olası ancak tam tersi de mümkün.

exican
1

mobil görünümden çık