Merhabalar,

Aslında tr’nin iyi denilebilecek üniversitelerinden 2 bölüm mezunuyum. Hali hazırda bi işim de var ama Okumayı sevdiğimden aöf adalete kaydolmuştum bu dönem de son dersleri alıyorum. Aranızda aöf’ten hukuk’a geçiş yapan, bildiğiniz, tanıdığınız var mı? Kolay mıdır geçiş yapmak? Devlet olsa keşke tabi ama dolu özel üniversite var birine girerim en kötü diye düşünüyordum sizce zor mu olur bu süreç? Herhangi bir fikriniz varsa paylaşırsanız çok sevinirim. Dgs’den kaç almak gerek ya da aöf ortalaması kaç olmalı acaba?

Fikirlerinize açığım, teşekkğrler.

 

Ben de adalet bölümünü bitirdiğim için merak edip hesapladım. 2020 yılında İÜHF EA puan türünden 12 kişi almış, en küçük puan 318.

Sayısal ve sözel testlerin ikisinde de 60 soruda 50 net yapınca (120 soruda 100 net) ve başarı puanı 60 olursa 318 puan geliyor.

Zor mu? Bence zor kabul edilebilir. ÖSYM sınavlarında genel olarak süre sorunu var. Çalışırsanız kazanma şansınız var. İÜHF puanı en yüksek olan fakültelerden biri bu arada. Başka şehre ya da başka üniversiteye giderseniz daha düşük puanlar söz konusu olabilir.

Asıl soru bence hukuk fakültesi mezunlarının bu kadar fazla olduğu ülkede hukuk okumanın ne kadar mantıklı olduğu.

dissendium

3.90 altında gno bir işe yaramayacak muhtemelen bu yıldan itibaren. Telegram grupları sayesinde hiçbir şeyden haberi olmayanların ortalaması en kötü 3.50 zira.

armagan abanuz

ben 2013 yılında aöf adaletten dokuz eylül hukuku kazandım.
aöf ortalamam yüksek olduğu için dgs'de çok fazla bir şey yapmama gerek kalmadı. aslında ben dgs'ye bir sene daha hazırlanırım yine de şansımı deneyeyim dedim tek tercih yaptım ve şansıma kazanmıştım.

zor mu sorusunu sorarsan okula göre değişse de bir gerçek var ki son zamanlarda her gün değişen kanunlardan dolayı takip etmek, bir meslek heyecanı yaşamak cidden çok zor. hukuk okumanın gerçek anlamdaki zorluğunu yaşayamadım. yani sırf hukuk okuma aşkına vs. için okunmaz. hukuk felsefesi alanında yazılmış yüzlerce eser var genel kültür olarak kendinizi eminim çok daha fazla yetiştirirsiniz.

ben de aynı zamanda çalıştığım için sınavlara hazırlık cidden çok zordu. sınav dönemleri izin almak için bin takla attım sonrasında avukatlık stajı için ücretsiz izin durumları vardı. bitti şükür ama benden en az 10 yıl gitti çöktüm resmen.

yolun başındasınız emek vermişsiniz sizi kötü anlamda etkilemek istemem ama son dönemlerdeki mezun sayısı vs. olumsuz gelişmeler insanı çok daha fazla farklı şeye zorluyor.
özel bir uzmanlığınız varsa hukuk ile birleşebilecek o zaman güzel bir yatırım olur. mesela uluslararası ticaret-bilişim-göç-uluslarası vergi hukuku güzel
ama ben şimdi geriye dönüp bakınca keşke bilgisayar programlama okusaydım diyorum =)

windymimas
1

mobil görünümden çık