Merhabalar. Ocak ayında üniversiteden mezun oldum. 15 gün önce askerlik tecilimi kontrol ettiğimde 2025 Aralık ayına kadar tecilli gözüküyordum. Ben de bundan dolayı Ziraat Bankasının Uzman Yardımcılığı Sınavına ve birkaç işe başvuruda bulundum. Ancak bugün kontrol ettiğimde askerlik tecil sürem 2023 Şubat ayına kısalmış durumda. Sanırsam mezun olduğum için tecilimi kısalttılar. Hali hazırda tecil sürem olduğu için e-devlet üzerinden tecil süremi daha fazla erteleyemiyorum. Tecil süremi 10-15 gün içerisinde nasıl erteleyebilirim? Açık öğretime yazılsam otomatik bir şekilde bu süre yenilenir mi? Şimdiden teşekkürler.




 

açıkçası 2025'e kadar nasıl tecilli göründüğünüzü pek bilmiyorum, devlet azami süreye göre hesaplıyor desem o da tutmuyor.
herhangi bir 4 yıllıktan mezun olduğunuz zaman devlet 2 yıl ekstra tecil verir, bu sizin 2023 şubat ayınızın olayı.
Bir okulu bitirdikten sonra tekrar okulla tecil uzatmak için o okulun bir üst level olması şarttır (yani 2. bir dört yıllık onu uzatmaz, master olacak). Yüksek lisansa kaydolduğunuzda da 3 yıl 4 ay gibi bir süre verilir.
Şimdi bana en iyi gelen yol, 2023 şubat olmadan, mesela 2023 ocak döneminde veya 2020 güz döneminde yüksek lisansa başvurun kazandığınızda tecil uzar, şimdiden bir şey yapsanız uzayacağını çok sanmıyorum yani yüksek lisans kafadan 3 yıl 4 ay veriyor evet ama sizin elinizde zaten 2 yıl var, tek olay tecilse eğer.

ckisc

1 yıl hazırlık eğitimi aldım. 4 yıllık lisans eğitimim ise 1 dönem uzadı. Büyük ihtimalle bundan dolayı tecil sürem uzamıştı. Ancak bankalara girişte ve yeni mezun iş ilanlarında genel olarak 2 yıl tecilli adaylar aranıyor. Yani 2 yıldan 2 ay az tecilliyim şu durumda. Bundan dolayı oldukça sıkıntı yaratıyor tecil süremin değişmiş olması.

communist jew

2 yıldan 2 ay az olması pek sıkıntı yaratmaz. ben de o durumdayım.

jelly bear
1

mobil görünümden çık