Güncel olarak e devletten sorguladığımda gördüğüm, borcu peşin olarak 2021 haziranda ödersem 25.700 lira olarak ödüyorum. 2022 haziranda peşin ödersem 26.300 lira ödüyorum. 600 lira için peşin ödemek çok saçma değil mi? O parayı 2021'de faize yatırsam 1 yılda 600 liradan çok daha fazla getirir. Gözden kaçırdığım bir şey mi var? Bu borç artıyor mu? Veya e devletten sorguladığım zamana göre borç tutarı değişiyor mu?

Not: 2020 haziranda mezun oldum, ödemeye hiç başlamadım.


 

Saçma tabii. Yapılandırılmış düşük faizli kredi bu ülkede avantaj. Oraya yatıracağın parayla döviz al altın al hatta mevduata yatır, hem aradaki faizi kurtarır hem kara bile geçersin.

Jux

Bence de taksitle ödenmesi mantıklı. Bende şöyle bir şey olmuştu. Taksitlerin 1/3 ünü ödedikten sonra elime kalanını kapatacak bir para geçmişti.

Taksit ve borç olayını hiç sevmediğim için acaba kalanını tek seferde kapatsam mı diye düşünmüştüm. Sonra neyse dedim taksit taksit ödeyeyim. Elimdeki parayı euro’ya yatırdım. Sonra pandemi patlamasın mı.

Eğer o parayı kyk borcuna yatırmış olsaydım pandemide maaş alamadlğımda ne yapacaktım. Hem zaten o arada kredi geri ödemeleri 3 ay askıya alındı. Geri ödemelere çalışınca başladım tekrar.

Sonuçta taksit taksit ödeme daha mantıklı.

turuncu tonlarda
1

mobil görünümden çık