Bunun için hazır online eğitimdeyken bir sertifika kursuna başlamak istiyorum. Yalnız internetten epeyce araştırmama rağmen karar veremedim. Fiyatlar, eğitim saatleri vs. çok farklı programlar var. Benim bu konuda bir eğitimi seçerken nelere dikkat etmem lazım, sertifikasyon noktasında nelere dikkat etmem lazım (uluslararası geçerlilik falan gibi mesela)? Ya da daha iyisi direkt şuranın verdiği eğitim çok iyidir, verdikleri sertifika da geçerlidir, işine yarar memnun kalırsın öneriniz var mı?




 

Kursa değil ama seminere katılmıştım. Bence süresi önemli, eğitimci önemli. Sürenin yeterli olması lazım. Kısa süren kurslar yeterince verimli olmuyor. Eğitimciyi de araştırmak lazım. Gerçekten iyi yerlerde okumuş, iyi yerlerde çalışmış kişilerden eğitim almak lazım. Bir de eğitim veren yerin referanslarına bakmak iyi olabilir. Bazı eğitim veren şirketler X şirketine eğitim veriyoruz/verdik gibi referanslar yazıyorlar.

dissendium

10 yıl proje yönetimi bölümünde çalıştım. İş ilanlarının çok büyük bölümünde "Tercihen PMP sertifika sahibi." yazar. En geçerlisi budur. Biraz pahalı sanırım. Bir de Agile & Scrum falan var ama onlar hakkında pek bilgim yok.

himmet dayi

Google ve Coursera'nınki oldukça iyidir diye düşünüyorum.

www.coursera.org

anten
1

mobil görünümden çık