Merhaba arkadaslar
bir memur arkadasim soruyor; kendisi haftasonu bir merkezde verilen sertifa programinda egitmenlerden biri olabilir miyim diye soruyor. Online olacakmis ve haftasonu imis.
Bu konuda bilgisi olan aydinlatirsa cok sevinirjm.


 

Çalıştığı kurumdaki üst amirinden izin alması gerekiyor. Daire başkanı, müdür, şef kim varsa amiri dilekçeyle ona bildirmesi gerekiyor, daha sonra da insan kaynakları veya personel kim varsa kayıt altına alıyor mesai harici çalıştığını.

Çalışacağı yeri, zaman aralığını da bildirmesi gerekiyor. Konuyu amirine açarsa o söyler yapması gerekenleri.

ejderha kuyrugunun ucunda yanan ates

Bildirmekten kastım dilekçeyi verdim artık çalışabilirim değil bu arada. Dilekçenin onaylanması gerekiyor üst amiri tarafından, kuruma göre dilekçe en üst amire kadar çıkabilir de.

ejderha kuyrugunun ucunda yanan ates

cok tesekkur ederim, arkadasim mesai saati disi oldugu icin bu surecleri atlayacagini dusunmus..

gaea

memur, gelir getirici bir iş yapamaz, yaparsa calistigi kuruma bildirmek ve ödemeyi kurum üzerinden almak zorunda. yani para calistigi kuruma yatar, calistigi kurum vergiyi, kendi payini keser geri kalani calisana öder. memurlarin sirket ortagi olmasi ve sirket üzerinden gelir elde etmesi de belli kosullara baglidir. bununla ilgili internette bircok bilgi var.

bunun bir istisnasi ögretmenler ve akademisyenler, onlarin da calismasi izne bagli. onun ayrintili kosullari da google aramasi ile bulunabiliyor.

spivak
1

mobil görünümden çık