piyanoyu kulaklık ile çalışıyorum. piyanomda dahili bir hoparlor yok. online derslerde kullanabileceğim bütçemi sarsmayacak bir hoparlor/amfi arayışım var. öneriniz olabilir mi?




 

Genel olarak düdük kadar 10watt gitar amfilerinin bin liralarda dolaştığını düşünecek olursak

Behringer'in bugera hoparlörlü klavye amfileri 1700 2200 civarına 45/60 watt'lık amfiler olarak hem uygun hem de (behringer olmasına rağmen) gayet makul sonuç veriyor.

sescibaba sitesinden ulaşabilirsiniz.

~Ha bana düdük gibi yeter de derseniz 15 wattlık kutu tipi yine behringer'in klavye amfisi var bi tane çok daha ucuza ama do3'ten aşağıya indikçe sıkıntı çıkarır minik amfi.


Tabi bi de ikinci el sitelerden line girişi olan 5" civarı sürücüsü olan müziksetleri de iş görecektir bahsettiğim ufak 15 watt'lık düdüklerden fersah fersah iyi iş görecektir.

hedep

Dahili hoparlörü olmayan ve sadece online derste sesi dışarı versin diye hoparlör alacaksanız, öyle audiofil gibi kalite beklentiniz yoksa kulaklık çıkışına takacağınız tıytırık bilgisayar speaker'ı bile işinizi görür.

kibritsuyu

bu sorunu hedep ve idexo'nun yardımlarıyla çözdüm. çözümünü buraya yazayım, benimle aynı sorunu yaşayan biri varsa, görsün.


amfi ya da speaker almak yerine ses kartı alma önerileri gelmişti. usb ile ses kartını pc'ye ve piyano'ya bağlayarak gelen sesi, skype, teams, zoom gibi uygulamalar ile karşı tarafa vermek mümkünmüş.

benim örneğim için kullandığım piyanoda(roland rd2000) usb audio teknolojisi olduğu için doğrudan pc'yi usb ile piyanoya bağlayabiliyormuşum. driver'ı kurduktan sonra ek bir yazılım ile piyano'yu harici bir mikrofon olarak tanıtarak sesi karşıya vermek mümkünmüş.

a darkness coming
1

mobil görünümden çık