Özellikle avukat arkadaşlardan yardım istiyorum. tanıdık avukat olmadığı ve 400 liram olmadığı için çareyi burada aramaya karar verdim. internette de bütün yazıları okudum ama avukat bir arkadaşla bizzat konuşmak ilaç gibi gelecek bana.
kısaca anlatayım. aralık 2020'de üstsoya karşı tokat yüzünden şikayetçi olunmamasına rağmen kamu davasında müşteki sanık olarak yargılandım ve 105 gün adli para cezası aldım. bu da HAGB'na çevirildi. şimdiye kadar bu olay dışında adliye ve emniyet ile ilişkim olmadı.

genel olarak sorum: 5 sene içerisinde akademik kadrolara başvuracağım ve şu an yüksek lisansa başlamak üzereyim. atama olacağı zaman arşiv kaydı ve güvenlik soruşturmasında sıkıntı çıkar mı? çıksa bile dava açabileceğimizi biliyorum fakat idari davanın sonuçlanaması 1 sene sürüyormuş ve idari mahkemeler kanunlardaki boşluk yüzünden 1 sene sonra lehime(!) çıkan kararda atama yetkisini yine kamu biriminin komisyonuna bırakıyormuş. yani soruşturmalar olumsuz çıktı mı ayvayı yedik.

ek olarak puan düşüklüğünden dolayı yaklaşık 2-3 sene(2014-2016) fetö üniversitesine gitmiştim fakat ne akrabalarımın ne de benim fetö ile başka bir bağımız asla olmadı. HAGB kararı ile bu üniversite olayını görürlerse soruşturmalardan olumsuz yanıt gelir mi acaba?

elden ele avukat tanıdıklarınıza ulaştırın, okuyan avukat var ise içime su serpsin lütfen...

 

hocam bunların güvenlik soruşturmasında çıkıp çıkmayacağı hukuki bir mesele değil ki. bunları daha çok polisler ve güvenlik soruşturmasını yapan diğer birimler bilir.

ben size hukuki olarak yalnızca şunu söyleyebilirim: hagb adli sicil kaydında görünmez. zira ortada açıklanmış bir hüküm yoktur. ama güvenlik soruşturmasını yapan birimler illa bu bilgilere erişebiliyordur.

fetö üniversitesi'ne 17 aralıktan sonra gitmeniz sıkıntı olabilir. ama dediğim gibi hukukçuların bileceği mesele değil bu.

jangbogo

@jangbogo +1 Bir sorun ortaya çıkıp da dava açarsan o zaman hukuki bir konu olabilir ama şuan pek öyle görünmüyor. Büyük ihtimalle bir şey olmaz ancak yine de burası Türkiye, bu nedenle anlattığınız durum için kesin olarak konuşabilecek birisi olacağını sanmıyorum. Kaldı ki 2-3 yıl sonra işe alımda ne şekilde bir soruşturma olabileceğini hiç birimiz tahmin edemiyoruz.

cursor

fikir paylaşımları için herkese teşekkürler. fikirleri olan başka arkadaşlar olursa lütfen çekinmeyiniz üşenmeyiniz.

saygılar.

alkandor9449
1

mobil görünümden çık