
Plastik cerrahlık


Lisans düzeyinde eğitim olarak soruyorum. Tıp, hukuk, yazılım müh. vb. gibi.
Bana kalırsa üniversite okumak günümüzde çok da gerekli değil ama yine de diplomanın faydaları yok değil


normal araçların elektrikli araçlara dönüşümünü yapanlar iyi kazanacak.


boğaziçi kütüphanecilik oku
esenyurt bilgisayar mühendisliği okuma.
okul + meslek dersen
yazılım, elektronik, tıp geleceğin iyi meslekleri


Bugüne kadar "iyi kazandırıyor" diye meslek seçip de başarılı olana denk gelmedim.
İnsan sevmediği, yeteneğinin olmadığı meslekte kazanamaz.
Çevremde sırf para için yazılıma yönelmiş insanlar var. Üniversiteye kadar bilgisayarın b'siyle ilgilenmemiş adam 4 senede yazılımcı olamıyor. Sıkılıp bunalıyorlar yapamıyorlar.
Sözlükte "bana asgari ücret verdiler" diye ağlayan mühendislerin çoğu bu kafada adamlar. Sırf para var diye yazmış inşaat mühendisliğini, kendini bir gram geliştirmemiş ilgi duymadığı için. Sonra tabii ki kazanamıyor.
O yüzden yakınınız ilgisine alakasına uygun bir mesleği seçsin.


Tr'de iyi kazandıracaktan ziyade garanti kazandıracak alanlar var onlar da sağlık, ve mühendislik sektörleri bence. Tıp hemşirelik garanti meslekler, mühendislik için de bilgisayar mühendisliği bence garantili bir alan ve maaşı da iyi. ayrıca ileride yurtdışı olanağı da olan bi alan


yazılım üzerine her şey iyi kazandırmaya devam edecek. bundan da önce yabancı dil aşırı önemli olmaya devam edecek.


TIP ya da IT.
Bunlar olmuyorsa herkesin okumadigi birseyi okusun. Cunku nerede cokluk orada..
Bir de herkes okumak zorunda degil, alaninda ilk 5 okuldan birine gidemeyecekse okumasa da olur, gitsin bir ustalik ogrensin cok daha iyi yasar.


Ek olarak şunu da söyleyeyim, her sektörde işini iyi yapan, kendini dünya standartlarında yetiştiren adam çok iyi kazanır.
Çoğu öğrenci mesela ziraat mühendisliğine, su ürünleri mühendisliğine burun kıvırır. Ama tarım mesela yeni dönemde yükselen bir alan. Topraksız tarım vb uygulamaları popülerleşiyor. Hollanda yana yakıla ziraat işlerinde çalışacak mühendisler arıyor mesela.
Türkiye'de herkes yazılım yazılım diye bağırıyor ama Türkiye'de yazılım endüstrisi ne kadar büyük? Bir de bir endüstri yeni oluşurken her daim eleman açığı olur. bunun için de gençler bu mesleğe yönlendirilir. Yazılım da böyle. Ama pazar elbet bi yerde doyacak. Çilek üretip aşırı para kazanan insanlar da var.
Bir zamanlar inşaat mühendisliği böyleydi. 2000'lerin başında inşaat sektörü büyürken inşaat mühendisi az olduğu için rekabetçi maaşlar verildi. Sonra pazar doydukça, mühendis fazlası ortaya çıktıkça ücretler düştü.
Yani yine aynı şeyi söyleyeceğim, yeteneği neyse, kendini nerede mutlu görüyorsa o meslekte daha verimli olur.
