muayene olana kadar 1.25 numara bir lens alsam iki göz için deneme olarak bir sıkıntı olur mu ? Ne tavsiye edersiniz ?

sıkıntı olabilir ve boşa para verirsiniz. çünkü değişiyor yani. bir de zaten reçete olmadan lens de alamazsınız o yüzden reçete lazım.


Recetesiz nasıl lens alacagınızı bilmiyorum aslında. Ama deneme lenslerinin zaten amaci budur, ben bir kez istemistim. Bir gun kullandim. Memnun kalmadim kullanmaz oldum.


Lens göze yakın olduğundan numara farklılaşabiliyor. Her halükarda bir gözlük almanız gerekecek, sürekli lens takmak gözü yoruyor ve kurutuyor. Daha çabuk randevu veren çevre hastaneleri ve merkezleri araştırın.


Kimi doktolar lensi 0.25 düşük veriyor neden bilmiyorum.
Ama lens muayenesinin asıl olayı sizin gözünüz lens kullanmaya uygun mu ona bakmak. Kimi kişilerin lens kullanması tavsiye edilmiyor. Yoksa numara ölçümü aynı usül yapılıyor. Bir de değişti mi bilmiyorum ama en son gittiğimde devlette lens muayenesi yapılmıyordu.


ben 6-7 sene önce lens için muayeneye girmiştim tam hatırlamıyorum ama göz çapı ıvır zıvır birkaç şey ölçülüyor lens için. bu nedenle kafanıza göre bir şey alırsanız sıkıntı çıkma ihtimali var. muayene için beklemeyin, önünüze çıkan ilk özel hastaneye girip 50-60 liraya yaptırıp geçin bence.


teşekkürler cevaplarınız için. Özel bir hastaneye gidip muayene olayım en iyisi beklemeden.


18 senedir kullanıyorum
reçetesiz alabilirsin
eczaneden ya da optikçiden almana gerek yok
0,5 numara düşük alabilirsin
masabaşı çalışıyorsan daha iyi olur
lens çapı da çok önemli
ama fazla bir seçenek yok markalarda
düşük alırsan sıkar
büyük alırsan gözünde durmaz
www.lensmarket.com
bu en iyi marka ve tek çap sunuyor (ort. çap)
1 ay kullanbilirsin, diğer çoğu marka aylık diye geçer ama 15 gün ömür verir
geceleri ve eve geldiğinde mutlaka çıkart
yeni bir gözlük mutlaka al
1 ve 1,25 1'er kutu al
şunları sırayla dene
1-1
1-1,25
1,25-1,25
hangisi en iyi gelirse onunla devam et
lens solüsyonu çok farketmiyor en ucuzunu al
ellerini sabunla yıka, temiz kağıtla kurula
lens çapında sorun yaşarsan, bu markayı dene
www.lensoptik.com.tr
2 alternatif var çapta


Doktora gitmeden lens muayanesi olmadan almayin.
Gozunuz lens icin uygun olmayabilir. Ve lens taksaniz da gozluk gerekecek, 10 saatten sonra (bazi gozler icin 5-6 saat) kuruyor ve cikarmak istiyorsunuz.


Gözlükçüyüm.Bu numaralar öyle yılların gözlük kullanan numarası değil.Yaşın kaç bilmiyorum ama Bu numaralar lens alırsanız gözünüz daha fazla ilerler. Gözlük alın ve gözlüğü gerekli olmadıkça çok kullanmayın
