Etkisinden bir türlü kurtulamıyorum. Özellikle 99-2007 arası lise ve üniversite yıllarımı.. Bazen iş çıkışı liseyi okuduğum okula, sınıfa gidip kendi sırama oturmak, o havayı tekrar istiyorum. Hafta içi izinli okduğum bir gün okufuğym fakülteye gidip derse girdiğim sınıfları dolaşmak istiyorum. Evde yalnız kalınca geçmişe çok özlem duyuyorum. O dönemdeki şarkılara, filmlere, boktan dizilerine bile... 2015 ten sonra dayatılan hayata, teknolojisine, adaletsizliğine, ülkesine, insanına hiçbirşeye katlanamıyorum...

Neden böyleyim?


 

Benzer hisleri yaşıyorum. Şimdinin boktan olması geçmişi daha da özletiyor. Sanki bir illüzyon gibi geçmiş mutlu ediyor

olaylar olaylar

Gencliginize ozlem duyuyorsunuz sanki. Ki kime sorsaniz "eskiden daha guzeldi" der. E cunku eskiden genctin :))

brkylmz

Şuanki hayatınız daha iyi olmadığı için. Normal.

diffarentiationation

Gelecekten umudum olmadıkça ben de senin gibi geçmişi özlüyorum. Bunu sadece meşguliyetle kırabiliyorum. Bunu yapmak da çok bunaltıyor çünkü bazen yaptığım şeyde zorlanıyorum.
Keşke böyle yapmasak, melankoli çok zararlı. Hayatında varlığıyla umut verecek kişiler olmalı. Belki bu bir nebze azaltacaktır.

sevilen progressive türkücü

@brkyılmz

Hayatımda en çevik ve güçlü olduğum dönem şimdiki yaşım. Saçlarım biraz beyazladı evet ama ben içinde bulunduğum ortamı benimseyemiyorum. Z kuşağı ile ömür mü geçer. X kuşağı yaşlanıyor. Onlar için üzülüyorum. Teker teker kanser oluyor ya da kalp krizi geçiriyorlar. Y kuşağı olarak arada kalmış hissediyorum.

digits

@ sevilen

pandemi olmasaydı bisiklet ile gidiyordum uzaklara. Haftasonu kısıt olduğu için gidemiyorum da...

digits

@olaylar

Herşey boktan. Nasıl böyle bir zamana geldik? Savaş olsa cepheye gitsem 100 yıl önce daha çok umudum olurdu. Savaş bitecek. Özgür olacağız ya da şehit olacağız diye...

digits

hafızan geçmişe dair b.ktanlıkların üstünü örtüyor, siliyor, seni, hepimizi ayakta tutan, yaşamaya iten şeylerden biri bu.

15 yaşındayken geçirdiğin 1 sene tüm yaşamının yüzde 6,5'i iken, yani pastada devasa bir dilime sahipken,
40 yaşındayken geçen 1 sene, ömrünün yüzde 2,5'i.
haliyle geçmişteki 1 senen, şimdiki 1 senenden daha çok tesir bırakmış oluyor üzerinde-> (bkz: melankoli)

böyle birkaç sebebi daha var

esref

@diffarent

Evet.Şimdiki hayatımız daha iyi değil. Tespitiniz içinde bulunduğum duruma ışık tuttu. 90 larda çocuk olanın şimdiki yıllarda hayatı nasıl iyi olsun?

digits

@esref

15 yaşında yokluk, aile içi şiddet, kötü insanlarda vardı hayatımda ama gelecek için hep bir umudum vardı. Yaşamaktan haz alıyorsum. İnsanlar ve ilişkiler daha samimiydi. Şimdiki sosyal medya ve sahte yüzler black mirror dizisindeki hapsolmuş karakterler givi...2020 lere hapsoldum. Kurtulamıyorum bu karamsarlıktan...

digits

siir.gen.tr

filteria

Bugunune odaklanarak asabilirsin. soylendigi gibi insanlar gecmise yonelik sadece iyi seyleri hatirlama egitiminde. Ben de 90'larda cocuktum ama zerre ozlem duymuyorum o gunlerime. Bir kere asiri fakirdik ve gerek ilkogretim gerek lise de sinif arkadaslarim cok igrenc insanlardi. Yani o donem otomatik daha iyiydi diye bir sey yok, bu cogunlukla senin algin. Kendi parami istedigim yere harcayabilmenin, istedigin saatte yatip kalkabilmenin, sadece istedigim insanlarla takilabilmenin ozgurlugunu asla degismem.

hot potato

sürekli dikiz aynasına bakarsan kaza yaparsın. geleceğe dönük olmalı insanın yüzü. değişim ve dönüşüm kaçınılmaz olmasaydı biz insanlarda varolamazdık şu anda. bu kadar romantik anlamlar yüklemeye gerek yok ne geçmişe, ne de değişim ve dönüşüme. şu anki realiteye de bu kadar olumsuz anlam yüklemek doğru değil. negatif zibilyon tane şey var mı hayatta, evet var. ama olumlu da zibilyon tane şey var. pandemi ne kadar kötü etkiledi hepimizi ama o black mirror gibi dediğimiz teknolojiler olmasa sevdiklerimize sarılamamanın yanısıra onların yüzlerini görmeye dahi hasret kalacaktık.

sosya medyayı kullanıp kullanmamak bir tercih. ya da nasıl kullandığınız da aynı şekilde. paylaşımlarını sahte bulduğunuz insanları, iş arkadaşlarınızı, kırk yılda bir katıldığınız bir etkinlikteki berkeyle merveyi eklemeyin. gerçek hayatta sizde karşılığı olan insanlarla iletişiminiz olsun sadece sosyal medyada.

her anlamda sadeleşmek iyidir (insan, eşya, zihinsel yük, çeşitli uayrıcılar vb). anksiyeteyi, melankoliyi, pesimist bakış açısını çok önemli ölçüde azaltıyor, iç huzuru artırıyor.

Phoebe
1

mobil görünümden çık