Merhaba. Iyi olur umuduyla 6 ay once basladigim isimden hic memnun degilim. 3.ayimda bunu fark ettim amacim yurt disinda yuksek lisans oldugu icin is degistirip bi daha ayni surecleri yasamak istemedim. 2022’de insallah gidebilirsem gitmek istiyorum ama o zamana kadar burada kalma dusuncesi bile beni urkutuyor. Resmen bosa vakit geciriyorum gibi. Gidene kadar neler yapmaliyim ya da yol yakinken birakmali miyim? Yoneticim benimle konusurken 3-4 sene sonra bunlari sen yapicaksin filan diyor ama ben birak 3-4’u 1 sene bile burada harcamak istemiyorum. Bu ara asiri dusuk performansim, ilk basladigimda kendimi begendirmeye calisiyordum ama su an istek sifir.
Para biriktirmek icin kalmak en mantiklisi ama ek neler yapabilirim motivasyon artirmak icin? Ek olarak isin etik tarafi da var. 1 sene sonra gidecek birini kimse almak istemez, ben durust davranip hafiften planlarimi soylesem mi diyorum. Beni kalici bilmemeleri iyi olur. Daha da onemlisi yarin bir gun buradan biri ayrilirsa bu begenmedigim isle basbasa kalacagim. Durust olmam gerekir diye dusunuyorum ama siz ne dersiniz?



 

Para biriktirene kadar devam, sonra bırakırsınız.

3, 4 sene sonra bunları sen yapacaksın demek yönetici olacaksın demekse ona bence güvenmeyin. Başınıza dışarıdan da yönetici getirebilirler değişiklik olacağı zaman.

dissendium

Seni mutsuz eden yerde bir dakika bile kaybetme. Vakit ilerledikçe herşey daha zor ve içinden çıkılmaz bir hal alıyor.

Arthur Dayne

zaten ayrilacaksiniz degil mi dogru anladim. sakin bahsetmeyin ayrilirken(ki goreceksiniz) yapilan muameleyi bos yere bastan çekmis olursunuz butun tabirlsri degisir size karsi ve hatta belki kovar ya da mobbing her turlu rezillik yasanir. yapmayin bence
durustluk bu degil. hukukunca ayrilirsiniz ayrilirken. ben de isimden nefret ediyorum bir onerim yok bu konuda

ala09

kafaya istifa düşüncesi girdiği andan itibaren huzur bulamıyor insan ve ne oluyor da oluyor illa istifayı basıyor. en azından bende öyle oldu. madden zorlanmayacaksanız işkenceyi uzatmayın.

phoenixbucklesby

eski şirketimde ekipçe; şirkete, yaptığımız işe, fazla mesailere söve söve çalışıyorduk. hepimiz mutsuzduk. ben aslında kariyerimin tamamında, gittiğim her şirkette hep istifa etmeyi düşündüm, hiç doğru düzgün mutlu olmadım. ama hep kaldım, daha iyisini bulmadan aksiyon almadım. böyle mutsuz mutsuz geçen yıllardan sonra ilk kez yakın zamanda şansım yaver gitti ve güzel bir gelişme oldu. şirketin yurt dışında bir pozisyonu teklif edildi. önceki sıkıntılı zamanları yaşamasaydım, pes edip cv'mi bozsaydım, bu gerçekleşmeyecekti.

senin mutsuz olma sebeplerin tam olarak ne bilmiyorum, belki benimkinden daha önemlidir. fakat ben sabırlı olmanı öneriyorum. 1 sene kısa bir süre. basamak olarak düşün buraları. ayrılmazsan buradan cv'n bölünmüş olmayacak. 1 sene orada 1 sene burada çalışmış olmayı sonra anlatmak zor oluyor ilerideki iş görüşmelerinde. yüksek lisans çok güzel bir motivasyon kaynağı. 1 sene ya, 1 sene nedir...

juninho77

Başka iş bulursan git. Bunu yapana kadar buradaki şirkete bir şey söyleme.

Her çalışan her an işten çıkarılmaya hazır olmalı, her şirket her an çalışanın işten ayrılmaya karar verebileceğine hazır olmalı. Senin yedeğini bulundurup bulundurmamak şirketin sorunu, önceden bir şey söylemek zorunda olduğunu düşünmüyorum.

michael_knight
1

mobil görünümden çık