tüik den bir rapor var linkte, 2002 yılı eğitim harcamalarına dair, burada öğrenci başına düşen harcamalar verilmiş ama miktar o kadar düşük ki bunların yıllık miktar olduğu konusunda şüpheye düştüm. bi fikir verseniz:
www.tuik.gov.tr
www.tuik.gov.tr

2254 diyor üni öğrencisi için. ben senelik okula ve araç gereçlere 2254 lira versem intihar ederim :D 700 iki dönem harcı 100 de defter fotokopi kalem silgi. yıllık oldukları aşikar.
ayiadam


3500 $ diyor yıllık. benim 2005 yılında harç, defter-kitap-fotokopi, kalacak yer, yemek, memlekete gidiş-dönüş dahil yol parası, kılık-kıyafet harcamalarım o kadarı bulmuyordu.
barfilozofu


arkadaşlar tuik bu verileri düzenlerken tüm harcama kalemlerini hesaba katıyor yani ulaşım elektrik su öğretmen maaşı vs..
gfbiskender


benim okuduğum sınıfta 60 bölümde yaklaşık 500 fakültede 3000'e yakın öğrenci vardı. adam başı ne kadar elektrik yakar ki :))
barfilozofu

1