İnternet hızı sürekli ölçüm halinde olan bir şey degil. Bunu takip edebilmek için sürekli maksimum değerde download yapılıyor olması lazım. Bu da interneti kullanılamaz hale getirir.
Şöyle düşün. bi arabanın maksimum hızı saatte 220 kilometredir. Sen servise "bazen 120'yi geçmiyor" dersen ve bunu ispatlamak istersen sürekli 220 km/sa ile gitmeye çalışman gerekir. Örnek biraz garip oldu ama internet hızı da aynı mantıkta ilerliyor. Sen karşı serverdan bir şeyler indirdiğin sürece ağ aktif olur. Sürekli bir 100 MBit akış hali yok yani. Dolayısıyla bu takip edilemez. Takip etmek istersen de sürekli download yapman gerekiyor. O zaman da başka işleri yapamazsın.
Şurda uzun süreli test yapan bir program var, yalnız sitenin güvenilirliğini bilemem:
startrinity.com
modem arayüzünde system log'tan takip yapılabilir. landan kim bağlandı, wifiden kim girdi çıktı. mesela kontrol için şimdi arayüze girdim son log satırı bu.
2021-03-15 02:15:50 WEB: User [admin] logged in from [192.168.1.8] via WEB
Network’e kabloyla bağladığınız bir cihazdan timestamp’li ping atıp bir text dosyasına yazdırabilirsiniz. Ayrıca speedtest uygulamasının client’ı var. Rahatlıkla zamanlanmış bir görev yapılabilir.
Mevzu kanitlamak use modem loglariyla yaparsin anca.
Windows tuşu ve r'ye bas, arama kısmı gelicek oraya cmd yaz, açılan ekrana şunu yaz enter yap. ping 8.8.8.8 -t
Timeout hatası gördüğünde bağlantın kopuyor demektir. 1-2 dakika boyunca bu sürsün, o sırada video çek. Kopmayı ispat edeceğin merci servis sağlayıcısı ise videoya da gerek yok, "bunu yaptım her 5-10 pingde Timeout hatası veriyor" desen ikna oluyorlar.
aynı şekilde vpn üzerinden şirktetin ağına bağlı çalışırken günde 8-10 kez kopma oluyor fakat bu kopmalar anlık olduğu için vpnden kopuyorum,internet bağlantısının kopmasını ilgili iss göremiyor.