güncel dizi film seyretmiyorum da.

kastettiğim şey, maskeyle dolaşan insanlar var mı artık dizi filmlerde yoksa böyle bir zaman dilimi yaşanmamış da 2020 öncesi ve 2022 sonrası dünyayı mı gösteriyorlar gerçek dışı biçimde?

öksürünce biri "covid mi oldun yoksa" gibi sahnelerle belki dakika geçirtiyorlardır diye düşünüyorum bizim yerli diziler.ama filmlerde zor gibi.

ne konuştuğu anlaşılması için maske olmamalı denebilir ama mikrofon maske içine de konmaz mı

eski filmlerde sokak yol araba kıyafet eski gözüksün diye belirli bir yeri çekiyorlar. şu an covid gözükmesin diye de aynı yoğun eforu sarfediyorlar mı sizce?

 

arka sokaklar. covidin ekmeğini iyi yedi.

heathen

covid'in esamesi okunan yerli-yabancı hiçbir yapıma denk gelmedim.

brakgn

filmlerde zor ama türk dizilerinde çok var

jelly bear

dizilerde sadece arka sokaklar'da gördüm.

diffarentiationation

*The Good Doctor* 4. sezonda 2-3 bölüm işlendi, daha sonra covid geçmiş gibi akmaya devam, maske falan yok.

arph

this is us :(( 10. bölüme geldiler bu sezon hala pandemiyi katmaya devam ediyorlar. her bölüm maskeliler. bir de blm olaylarını da eklediler. o daha çok ilk bölümün konusuydu ama sezonun devamında değinilecek gibi bazı sebeplerden dolayı.

black holes in the sky

Grey’s anatomy’de islendi ama sonra gecmis gibi yaptilar mi bilmiyorum

kuehles blondes

FX'te polisiye bir dizi gördüm geçen. Maske takıyorlardı ve dublaj yapanlar da maske takarak seslendirmiş gibiydi. Boğuk ses.

ryhmer

foxcrime daki bazı dizilerde (bull, 9-1-1 aklıma gelenler ) karakterler maskeli genelde.

inheritance

Shameless'ta bayağı büyük bir storyline son sezonda. Maske takmayanlardan tutun kafelerin barların kapanmasına, kaçak gym işletenlere her şey var

aguen

arka sokaklar zaten söylenmiş. başından beri maskeli hayat, covid geçirip iyileşenler, iyileşemeyenler, sağlık çalışanlarının yaşadıkları vsvs. her açıdan değiniliyor.

hekimoğlu'nun da yeni sezon ilk bölümüydü yanılmıyorsam. ateş, öksürük belirtileri olan bir hasta için emre "covid bakıldı mı" demişti, öteki de "böyle bir dönemde atlanması sözkonusu olabilir mi sence" diye ayar vermişti. aynı şekilde hekimoğlu da kamu spotu gibi konuşup dezenfektan sıkmıştı ellerine. ama ne bir daha bahsedildi, ne de maskeli bir hayat yaşanıyor dizide.

kibritsuyu
1

mobil görünümden çık