1 yıl dolunca yaparsam mesela. bazı kaynaklar işsizlik maaşı alınabilir diyor.

2. soru: işsizlik maaşı alabiliyorsam, 30 gün içinde başvurmam gerekiyormuş. ilk gün başvursam kaç güne maaşı alabilirim? 1 ay sonra başka işe başlama durumum var da


 

Haklı fesih olmadığı sürece istifada sakız bile alamazsın.

aynabugusu

istifa edince kıdem maaşı işveren inisiyatifinde. bunu yapacak işveren oranı %1 bile değildir. işsizlik maaşı alamazsınız.

uuth

istifa ettim, hiçbirini almadım. hatta tazminat istiyorlar sözleşmede yazan süreden erken çıktığım için. haklarinizi alamasaniz da istifa dünyanin en güzel şeyi. hepsine degiyor valla :)

phoenixbucklesby

Haklı fesih olmadığı sürece alamazsın +1

himmet dayi

www.cnnturk.com böyle haberler var da

ShadowOfMoon

"İstifa edene normalde işsizlik maaşı bağlanmıyor. Ancak bunun istisnası ‘haklı fesih’ durumudur. Maaşın ödenmemesi veya zamanında ödenmemesi, gerçek ücretin saklanması, mobbing (psikolojik baskı),iyi niyet ve ahlak kurallarına uyulmaması, sağlık gerekçeleri, işçinin onayı olmadan fazla mesai yaptırmak ve SGK’ya düşük ücretten bildirim haklı fesih kapsamına giriyor."

farklı bir şey söylenmemiş burada. Hepsini okumadım ama kendi isteği ile ayrılan işçinin işsizlik ödeneği alabileceğine dair bir yazı mevcut mu bu haberde?

himmet dayi

istifa ederken karşılıklı anlaşıp, "tazminat istemiyorum ama en azından beni siz çıkartmış görünün de işsizlik maaşı alayım" gibisinden konuşursanız belki bir düzenleme yapılabilir.

co2s2

@kanlakarisikyagmur

Kasasından para çıkıyor elbette maliyeti oluyor.

@shadowofmoon

Cnn Türk okumayı sevmeyen bir millet olduğumuz için sazan.avi yapmış. Ayrıca önerildiği gibi büyük şirketler "ben istifa edeyim beni çıkartıldı gösterin hacıt" diyen kimseyi muhatap almaz. Bana çalışan gelirse böyle bir teklifle küfür ederim.

Not: ik

robin one persie

6-7 gün yıllık iznim kaldı. onun parasını alabilir miyim bari :D büyük ihtimalle ihbar süresi olmayacak çalıştırmayacaklar.

ShadowOfMoon
1

mobil görünümden çık